utrka s vremenom

AEK objavio koliko je teško ozlijeđen Domagoj Vida: Možda će biti spreman...

03.08.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Prošle nedjelje, na samom kraju priprema, ozlijedio se AEK-ov stoper i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida (34). Stradao je na samom početku prijateljske utakmice s Trabzonsporom Nenada Bjelice

Uhvatio se Domagoj Vida (34) već u prvoj minuti prijateljske utakmice s Trabzonsporom za bedro. AEK-ov liječnički tim odmah mu je priskočio u pomoć pa je Vida pokušao nastaviti susret, ali jednostavno nije mogao pa je u 9. minuti zamijenjen.

Odmah u ponedjeljak je Vida u Ateni obavio liječnički pregled, a magnetskom je rezonancijom potvrđeno kako je istegnuo bedreni mišić. AEK-ovi liječnici nisu željeli prognozirati koliko će trajati oporavak, no svi su u klubu barem malo odahnuli. Da, ova Vidina ozljeda nije lagana, ali u klubu su strahovali da nije došlo do puknuća mišića, a tada bi oporavak trajao možda i duže od mjesec dana.

Ovako su u Ateni umjereno optimistični jer prve procjene govore da Domagoj Vida gotovo sigurno neće biti spreman za prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka koju AEK igra već u utorak (8. kolovoza, 20.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) na svom terenu protiv Dinama.

No, grčki mediji tvrde da bi za uzvrat na Maksimiru (srijeda, 16. kolovoza, MAXSport, MAXtv) Domagoj Vida trebao biti spreman. Naime, za ovakav tip ozljeda predviđeni oporavak do najviše deset dana, ovisno o težini istegnuća. Potvrdili su to i izvori iz kluba, pa bi AEK u Zagrebu mogao istrčati u najjačem sastavu, s Vidom u prvih 11.