tuga u ateni

Nogometaši AEK-a položili cvijeće i odali počast ubijenom navijaču

08.08.2023 u 17:40

Bionic
Reading

U sukobu navijača Dinama i AEK-a koji su se odigrali ponedjeljak navečer ubijen je domaći navijač. Izboden je nožem te je preminuo u bolnici... Mjesto tragičnog događaja danas su posjetili nogometaši AEK-a i odali počast ubijenom navijaču

Večerašnja prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama odgođena je nakon što je u ponedjeljak navečer u Ateni u sukobima navijača smrtno stradao Michalis Katsouris (29). Još je desetak izgrednika ozlijeđeno te su zadržani u bolnici, a 98 izgrednika privela je grčka policija.

Odgođena utakmica 3. kola kvalifikacija za grupnu fazu nogometne Lige prvaka između grčkog AEK-a i Dinama, koja je trebala biti na rasporedu večeras u Ateni, bit će odigrana 19. kolovoza od 20.45 sati, odlučeno je dogovorom između klubova i Uefe.

Zagrebački dvoboj hrvatskog i grčkog prvaka bit će odigran u predviđenom terminu, 15. kolovoza, s početkom u 20 sati.

  • +11
Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču Izvor: Pixsell / Autor: Stelios Stefanou/EUROKINISSI/PIX

Tijekom današnjeg dana igrači grčkog prvaka AEK-a obišli su mjesto na kojem je nesretni Michalis Katsouris izgubio život te su položili cvijeće i odali mu počast.

Tragične događaje u Ateni snažno su osudili UEFA, GNK Dinamo i AEK te izrazili sućut obitelji smrtno stradalog navijača.

UEFA je već i prije sinoćnjeg sukoba donijela odluku koja vrijedi za obje utakmice, a prema kojoj na tribinama ne bi smjelo biti gostujućih navijača.