Prepucavanje se nastavlja

Aco Petrović žestoko odgovorio Dinu Rađi nakon teških riječi koje je uputio na njegov račun kao bivšem igraču i treneru; jesu li pretjerali?

07.07.2022 u 15:16

Bionic
Reading

Zadnjih dana čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza, pogotovo Dinu Rađi i Stojku Vrankoviću, upućen je niz kritika. Tako je došlo i do prepucavanja na relaciji Dino Rađa – Aco Petrović

Razlog lavini kritika jest činjenica da hrvatska reprezentacija nije prošla ni prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Činjenica jest da Hrvatska, usprkos gotovo svim najboljim NBA igračima koje su imali na raspolaganju, nije uspjela kod kuće pobijediti Finsku.

Tako je nakon niza kritika Dino Rađa u svom stilu, u razgovoru za Index.hr, između ostalog na račun Petrovića rekao:

'Aco? Aci fali medijske pažnje. Aco za sebe vjerojatno misli da je bio vrhunski play i da je vrhunski trener. Više od 30 godina trenirao je Cibonu, Zadar, Cedevitu, reprezentaciju. Koliko je taj veliki znalac i veliki play stvorio playmakera? On mi se javlja', rekao je između ostalog Rađa.

Očekivano, Aco se javio konkretnim odgovorom, ali putem svog profila na Twitteru.

'Moj odgovor Rađi su argumenti. U šest godina srozana hrvatska košarka, propuštena dva SP, uzalud utrošenih tri milijuna eura za predolimpijski turnir u Splitu, loši odnosi s vodećim klubovima, rat s ABA ligom, potrošena četiri izbornika… Pogledaj se u ogledalo', napisao je Petrović, jedan od ta četiri izbornika, a naglo je smijenjen 2017. godine.

No u kojem smjeru sve ide, nema sumnje da ovdje Aco i Dino neće stati. Naravno, povremeno će se javiti i predsjednik HKS-a Stojko Vranković, godinama povezan s obitelji Petrović. Ipak je bio Draženov najbolji prijatelj i njemu je vjerojatno najteže čitati sve ovo. S druge strane mnogi se slažu da su Rađa i Petrović pretjerali i da ovo treba stati. Jer to neće spasiti hrvatsku košarku.

Dodajmo još da je Aco, prije nego je odgovorio Rađi, još jednom kritizirao bivše i aktualno vodstvo Cibone. Razlog je odlazak najboljih igrača (Lovro Gnjidić i Toni Nakić, op.a.) bez odštete!

'I kad sam govorio o nesavjesnom poslovanju, mislio sam na ono što se desilo jučer i danas. Igrači pod ugovorom, Nakić i Gnjidić, odlaze bez da se za njih dobio jedan euro. I za to nitko ne odgovara', poentirao je Aco.