MICHAEL RICHARDS

Zvijezda Seinfelda o životnoj borbi: 'Postoji li način da poživim još malo?'

24.05.2024 u 10:26

Bionic
Reading

Proslavio se kao legendarni Kramer u hit seriji 'Seinfeld', a onda mu je jedan rasistički ispad umalo uništio cijelu karijeru. Glumac Michael Richards sada je napisao svoje memoare i u njima progovorio o tom ispadu, ali i otkrio da je prije četiri godine njegov život 'visio o koncu'

Memoari 'Entrances and Exits' bili su najbolji način da 74-godišnji glumac Michael Richards, kojeg javnost i danas percipira kao Kramera iz hit serije 'Seinfeld', ispriča svoju životnu priču. Za tu ulogu osvojio je i tri Emmyja, a karijera mu je krenula nizbrdo 2006. godine.

Tada je snimljen kako upućuje pogrdnu riječ grupi Afroamerikanaca koji su mu dobacivali tijekom njegovog stand-up nastupa. 'Nisam rasist. Nemam ništa protiv crnaca. Čovjek koji mi je rekao da nisam duhovit upravo je rekao ono što sam ja sebi govorio neko vrijeme. Osjećao sam se potišteno i htio sam ga 'spustiti'', priznao je nedavno za magazin People, prisjetivši se incidenta koji mu je uništio karijeru.

Nakon toga nismo ga imali prilike vidjeti, no sada se sve promijenilo. Ne samo da se nedavno pojavio na premijeri redateljskog debija slavnog Jerryja Seinfelda, već je izdao i svoje memoare pod nazivom 'Entrances and Exits'.

  • +2
Michael Richards Izvor: Profimedia / Autor: - / INSTAR Images / Profimedia

U njima je 74-godišnjak otkrio i o svojoj životnoj borbi koju je vodio tijekom ljeta 2018. godine, kada mu je tijekom rutinskog pregleda dijagnosticiran karcinom prostate.

'Pomislio sam: 'Pa ovo je moje vrijeme. Spreman sam da odem'', bila je, rekao je, njegova prva reakcija kada mu je liječnik otkrio strašnu dijagnozu.

PONOVO ZAJEDNO

Nakon dugih 8 godina u javnosti se pojavio legendarni Kramer kako bi podržao prijatelja Seinfelda

Pogledaj galeriju

'Ali onda mi je sin pao u zagrljaj i samo nekoliko sekundi kasnije čuo sam sebe kako govorim: 'Imam devetogodišnjaka i volio bih da budem tu za njega. Postoji li način da poživim još malo?''.

Nakon biopsije liječnik mu je preporučio hitnu operaciju uklanjanja cijele prostate. 'Moralo se brzo riješiti. Morao sam obaviti kompletnu operaciju, jer da nisam, vjerojatno bih bio mrtav za otprilike osam mjeseci.'

Upravo to iskustvo inspiriralo ga je da napiše vlastite memoare i napravi potpunu retrospektivu svog života.

sve osim nogometa