DAINA ONIUNAS-PUSIĆ

Zvijezda 'Seinfelda' uživala u radu s kćeri Vesne Pusić: 'Bilo je i zastrašujuće'

14.10.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Hrvatska scenaristica i redateljica Daina Oniunas-Pusić nedavno je doživjela premijeru svog filma 'Tuesday', a pohvale za njezin rad ne prestaju stizati.

Među onima koji su posebno oduševljeni radom s kćeri hrvatske političarke Vesne Pusić, Dainom Oniunas-Pusić, jest glavna glumica filma Julia Louis-Dreyfus, najpoznatija po ulozi Elaine u seriji 'Seinfeld'.

'Snimanje ovog filma bila je za mene jako izazovno, u par navrata sam mislila da ću izgubiti zdrav razum. Bilo je zastrašujuće i vrlo intenzivno glumiti ovaj lik, no što sam više osjećala povjerenje u Dainu Oniunas-Pusić, to mi je postajalo lakše i bila sam sigurna da će sve biti OK', rekla je glumica.

Louis-Dreyfus je za ulogu majke u filmu 'Tuesday' dobila mnogobrojne hvalospjeve, a 38-godišnja Daina tvrdi da je bilo vrlo bitno dati joj 'poguranac' u nekoliko navrata.

'Zapravo ne možete predvidjeti kako će se netko ponašati u određenoj ulozi i sceni. Tek kad snimanje krene, glumac će dati najbolje od sebe.'

Daina Oniunas-Pusić Izvor: Profimedia / Autor: Steve Vas / imago stock&people / Profimedia

Film se bavi temom smrtno bolesne tinejdžerice i njene majke koja se s ovom sudbinom ne može pomiriti. Daina Oniunas-Pusić ističe kako joj je u pisanju scenarija i režiji pomoglo odrastanje u doba rata, koja mijenja pristup nasilju.

'Mi koji smo odrastali u ratna vremena imamo malo više suptilnosti i doživljaja svega što smrt donosi sa sobom te smisla koji daje životu.'

Dan ranije Louis-Dreyfus također je nahvalila rad s Hrvaticom, kada su zajedno pozirale na crvenom tepihu uoči londonske premijere.

'Bilo je predivno raditi s Dainom, ona zna što želi. Veoma je moćno ljudsko biće, u smislu njenih umjetničkih namjera, draga je i obzirna. Ona ima jako puno toga reći kao umjetnica.'

Naravno, s uspjehom kćeri pohvalila se i ponosna majka Vesna Pusić, koja je uz video Julije Louis-Dreyfus napisala kratko i jasno: 'Ne mogu biti ponosnija!'