RONNIE WOOD

Životna borba legende Rolling Stonesa: Tijekom lockdowna vratio mu se karcinom

26.04.2021 u 12:02

Bionic
Reading

U najvećoj tajnosti trajala je borba slavnog rokera, kojem je u 74. godini života ponovno dijagnosticiran karcinom, ovoga puta malih stanica, no, kako je rekao, sada je dobro. Inače, Ronnieju Woodu karcinom pluća dijagnosticiran je 2017. godine, nakon čega mu je, tijekom petosatne operacije, uklonjen dio pluća

73-godišnji Ronnie Wood priznao je da je tijekom lockdowna u Velikoj Britaniji vodio novu borbu s karcinomom, koji mu se nakon kraće remisije ponovno vratio. Naime, još 2017. godine legendarnom je rokeru i članu The Rolling Stonesa, dijagnosticiran karcinom pluća, a tijekom petosatne operacije dio pluća mu je izvađen.

Sada mu se vratio u obliku karcinoma malih stanica, a iako on tvrdi da je sada dobro, iskustva ostalih kojima je dijagnosticirano isto, i nisu najbolja. Naime, kako stoji na stranicama vezanim uz zdravlje, taj tip karcinoma se često dijagnosticira u uznapredovaloj fazi, što znači da se već proširio na mozak, jetru, kosti ili koštanu srž, a većina pacijenata umre već u prvoj godini nakon dijagnoze.

  • +4
Ronnie Wood Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Otac šestero djece izjavio je za The Sun: 'U posljednjem lockdownu borio sam se s rakom malih stanica. Tijekom svog oporavka jednostavno sam se prepustio. Što mora biti, bit će, ja tu ne mogu ništa. Jedino što mogu je ostati pozitivan, snažan i boriti se, a sve ostalo je u rukama neke više sile.'

Ronnie Wood nikada nije krio da je okorjeli pušač, a prije negoli mu je 2017. dijagnosticiran karcinom pluća, pušio je 25 do 30 cigareta na dan. Ovaj lockdown proveo je u duštvu 42-godišnje supruge, kazališne producentice Sally, i njihovih četverogodišnjih blizanki Gracie Jane i Alice Rose.