Tiphaine Auziere

Zgodna kći prve dame: Najglasnija saveznica nesvakidašnje ljubavne priče

16.05.2017 u 06:42

Bionic
Reading

Nakon što je javnost, bez imalo zadrške, kritizirala razliku u godinama novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge, ujedno prve dame Brigitte Macron, u njihovu je obranu stala Tiphaine Auziere. To ne bi bilo ništa čudno da Tiphaine nije Brigitteina kći iz prvog braka, iz kojeg je prva dama izašla zbog ljubavi prema jedva punoljetnom Macronu

Tiphanie Auziere najmlađa je kći francuske prve dame Brigitte Macron. Ima 33 godine, pravnica je i jedna od glasnijih zagovornica politike svog očuha, koji je tek šest godina stariji od nje. Iako je njezina majka upravo zbog Macrona napustila njihova oca, čini se kako joj djeca to nisu zamjerila.

Nakon što je francuska, ali i svjetska javnost, kritizirala i komentirala veliku razliku u godinama novoizabranog francuskog predsjednika i njegove supruge oglasila se upravo Tiphanie te je jasno dala do znanja kako se ne slaže s kritikama, smatrajući ih bespotrebnima, kao i ljubomornim ispadima.

'Mislim da ne možemo ostati indiferentni prema ovome, iako ne želim uopće pridavati važnost ljubomornim ispadima ljudi, ali zaista mi je nevjerojatno to da se u Francuskoj u 21. stoljeću raspravlja o ovakvim stvarima. Ovakvo što ne bi bilo ništa čudno da je muškarac stariji, stoga mislim da ovo uopće nije primjereno', izjavila je Tiphanie za francusku televiziju BFMTV.

  • +6
Tiphaine Auziere Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim što se bavi politikom, Tiphanie je odvjetnica. Njezina majka svog je drugog supruga upoznala kada je bila učiteljica u školi koju je pohađao Macron, a javnosti su obznanili vezu kada je on napunio 18 godina. Par se vjenčao 2007. godine. Upravo zbog njega Brigitte je napustila svog dotadašnjeg supruga, bankara André-Louisa Auzierea, s kojim je dobila sina i dvije kćeri.

Mnogi su čak sumnjali, prije nego su Macron i Brigitte postali službeni par, kako je mlađahni Emmanuel u vezi sa starijom kćerkom Laurence Auziere-Jourdan, no na kraju se pokazalo da je to samo privid. Iako mnoga djeca nakon rastave svojih roditelja teško prihvaćaju njihove nove partnere, u ovom slučaju svi su postali velika i sretna obitelj.

Typhaine Auziere u kampanji za Emmanuela Macrona Autor: Youtube

Brigitte i Emmanuel nisu imali djece, a sedmero njezine unučadi zove ga daddy, odnosno 'tatica'. U njegovu političku kampanju za predsjednika svi su se uključili i na sve načine pomagali u promociji, a upravo je Tiphanie bila najglasnija te je čak i svoj privatni Facebook koristila u te svrhe.

Tiphanie Auziere sa svojim partnerom, gastroenterologom Antoineom Choteauom ima dvoje djece - trogodišnju Elisu i 18-mjesečnog Aureliusa.