STAJLING ZA INAUGURACIJU

Skupocjen outfit: Kopira li nova francuska prva dama Melaniju Trump

15.05.2017 u 11:55

Bionic
Reading

Nova prva dama Francuske Brigitte Trogneux za inauguraciju predsjednika Emmanuela Macrona odjenula je nebeskoplavu jaknu i haljinu do iznad koljena modne kuće Louis Vuitton, a mediji su njezin stajling odmah usporedili s onim američke prve dame Melanije Trump. Iako je Trogneux čak 17 godina starija od Melanije, to ju nije spriječilo da odabere kratku haljinu koja otkriva njezine vitke noge. Je li ovo iznimka ili modno pravilo kada je u pitanju odijevanje francuske prve dame, pokazat će vrijeme

Brigitte Trogneux, nova prva dama Francuske, za inauguraciju svog supruga i novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona nosila je nebeskoplavu haljinu i military jaknu s dvostrukim kopčanjem, koju je Louis Vuitton posebno izradio za nju. Elegantna i seksi haljina ravnog kroja do iznad koljena otkrila je njezine vitke noge koje je istaknula i bež salonkama s viskom potpeticom te torbicom u istoj boji, također s potpisom francuske modne kuće.

Inauguracija je održana u predsjedničkoj palači Élysée u Parizu, a novi francuski predsjednik odjenuo je tamnoplavo  odijelo Jonas & Cie, koje košta 3380 kuna i kojim je nastavio svoju tradiciju nošenja tamnoplavih odijela u kojima smo ga imali priliku viđati i tijekom predsjedničke kampanje.

Odmah nakon što se na crvenom tepihu ispred palače Trogneux pojavila u nebeskoplavoj kombinaciji internetom su počele kružiti usporedbe francuske i američke prve dame Melanije Trump, koja je nosila vrlo sličan outfit u istoj boji na Trumpovoj inauguraciji. Mediji su tada njezin stajling usporedili s onim nekadašnje prve dame i modne ikone Jackie O. Kennedy.

Francuska prva dama navodno je vrlo bliska s kreativnim direktorom ženske kolekcije Louis Vuittona, Nicolasom Ghesquièreom, s kojim je gotovo svakodnevno u kontaktu. Predsjednički je par blizak i s Delphine Arnault, izvršnom direktoricom Louis Vuittona i kćerkom modnog titana Bernarda Arnaulta. Također, predsjednik Macron blizak je prijatelj s njezinim partnerom, vodećim francuskim biznismenom u području telekomunikacija i tehnologije, milijarderom Xavierom Nielom.

  • +6
Brigitte i Emmanuel Macron na inauguraciji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Špekulira se kako je Arnault savjetovala Trogneux u vrijeme kada je Macron bio ministar financija, a Trogneux je uočena i u prvom redu na reviji Diora, jednog od luksuznih brendova tvrtke LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Dizajner Karl Lagerfeld samo je jedan od fanova novog predsjedničkog para. 'Svi smo toliko sretni', prokomentirao je Lagerfeld Macronovu pobjedu te dodao: 'Poznajem Macrona i njegovu suprugu jako dobro. Oni su odlični ljudi.'

Žustru raspravu i prašinu par je podigao kada su mediji saznali da je Macron upoznao svoju 25 godina stariju odabranicu u srednjoj školi, kada mu je bilo svega 15 godina. Trogneux je tada predavala književnost, bila udana i imala troje djece, od kojih je jedno išlo u razred s Macronom. No njihovoj ljubavi osim godina nisu mogli stati na kraj ni Macronovi roditelji koji su zamolili Trogneux da ga se kloni. Par se konačno vjenčao 2007. godine.

Na dan predsjedničkih izbora Trogneux je stajala rame uz rame novoizabranom francuskom predsjedniku odjevena u tamnoplavi kaput sa srebrnim ovratnikom koji je nosila i dan ranije na glasovanju, a omiljene joj traperice zamijenila je uskim tamnim hlačama.

Bio je to, baš kao i nebeskoplavi outfit, dokaz samopouzdanja koje Trogneux ne nedostaje. Uske hlače i minice omiljeni su odjevni komadi u ormaru prve dame, a vrijeme će pokazati hoće li ovakvo odijevanje obilježiti njezin petogodišnji mandat. Preostaje nam samo sačekati i pomno pratiti modne odluke nove francuske prve dame.