PRINCEZA EUGENIE

Zdravstveni problemi u kraljevskoj obitelji: Nakon godina šutnje tek je sada odlučila progovoriti

02.07.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Iako nismo navikli da članovi britanske kraljevske obitelji s javnosti dijele i najteže životne trenutke, unuka kraljice Elizabete II odlučila je, čini se, to promijeniti. Na svom službenom Instagram profilu po prvi je puta objavila svoje rendgenske snimke kralježnice i otkrila sa čime se godinama bori

Otkako je još početkom ožujka, u potpunosti netipično za pripadnicu britanske kraljevske obitelji, unuka kraljice Elizabete II, princeza Eugenie otvorila svoj službeni profil na Instagramu, ona ga koristi kako bi promovirala organizacije, humanitarne udruge, ali i ukazala na sve probleme.

Povodom dana posvećenog svim oboljelim od skolioze, princeza Eugenie sa svijetom je podijelila i svoje privatne rendgenske snimke koje jasno otkrivaju da se među istima nalazi i ona. Skolioza je postranično iskrivljenje kralježnice s prisutnom rotacijom i torzijom kralježaka.

Kirurškom korekcijom princezi Eugenie su duž vrata i kralježnice liječnici usadili metalne šipke, kojom se osigurava unutrašnja udlaga s kojom se ispravlja zakrivljenost, što je vidljivo na priloženoj rendgenskoj snimci.

  • +20
Princeza Eugenia Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Danas je Međunarodni dan posvećen oboljelim od skolioze, a ja s ponosom s vama mogu podijeliti po prvi puta svoje rendgenske snimke. Isto tako želim odati priznanje nevjerojatnom timu Royal National Orthopaedic bolnice, koji neumorno rade, spašavaju živote i pomažu ljudim da žive normalno. Pomogli su i meni, stoga sam ponosna što sam postala njihov pokrovitelj', stoji u objavi ispod fotografije.