ŽELI BITI KAO ONA

Osim što Meghan Markle kopira u odijevanju, jedan detalj imat će i na svom vjenčanju

21.06.2018 u 11:54

Bionic
Reading

Kada u listopadu, u pratnji oca princa Andrewa, krene niz kapelicu St. Georgea do oltara, gdje će ju čekati njezin zaručnik Jack Brooksbank, princeza Eugenie u rukama će čvrsto držati i vjenčani buket, u kojem će se naći cvijet koji je u svom buketu imala i Meghan Markle

I dok su se u mnogim stvarima princ Harry i Meghan Markle na svom vjenčanju odbili držati tradicije, njezin vjenčani buket bio je baš onakav kakav treba biti kada je u pitanju kraljevsko vjenčanje. Maleni buket sastavljen je od cvijeća poput cvijeta slatkog graška, ljiljana iz doline, astilbe, jasmina, zvjezdanke, uključivao je i potočnice, omiljeno cvijeće pokojne princeze Diane, a posebnost je dobio stručkom mirte.

I u buketu Harryjeve sestrične, princeze Eugenie, kada u listopadu krene prema oltaru, gdje će je čekati njezin zaručnik Jack Brooksbank, naći će se taj poseban cvijet.

  • +20
Princeza Eugenia Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Mnoge mladenke već generacijama odabiru upravo stručak mirte, koji prezentira ljubav, da se nađe u vjenčanom buketu. Ova tradicija u kraljevskoj obitelji seže u povijest sve do vjenčanja najstarije kćeri kraljice Victorije i princa Alberta', otkriveno je netom prije vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle.

Zanimljivo je da je mirtu u svom buketu imala i majka princeze Eugenie, Sarah Ferguson, kada se 1986. godine udavala za princa Andrewa.

Slijedeći tradiciju, kraljevske mladenke svoj vjenčani buket, nakon vjenčanja, polažu na grob nepoznatih ratnika, koji se nalazi u Westminster Abbeyju, što je prvo napravila kraljica Majka 1923. godine, odajući tako počast svome bratu Fergusu, koji je poginuo 1915. godine u I. svjetskom ratu.

Eugenie i Jack vjenčati će se također u kapelici St. Georgea, u dvorcu Windsor, a pretpostavlja se da će i ona položiti svoj buket na grob u Westminster Abbeyju.