DO POSLJEDNJEG ZBORA

Zbor 'Gimpl' oprostio se od natjecanja

21.04.2013 u 11:29

Bionic
Reading

Ove subote u šestoj epizodi HRT-ova glazbenog spektakla 'Do posljednjeg zbora' emisiju je napustio Gimpl, mješoviti zbor iz Ravne Gore

Gimpl je nakon glasovanja gledatelja završio u pripetavanju sa Singrlicama, no žiri je ipak u finale 'Zbora' poslao Singrlice koje će tako iduće subote odmjeriti snage sa Zborom Josipa Slavenskog iz Čakovca i zborom Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

'Jako sam zadovoljna našim nastupom, izvedbom i pjesmama. Nisam razočarana, netko mora ispasti jer takav je show, sve ovisi o glasovima publike, tako treba biti. Vesele me jako pozitivne reakcije na naše dosadašnje nastupe, javljali su nam se ljudi koji nisu u izravnoj vezi s nama i rekli kako nas prate i glasaju te predlagali što bismo sljedeće mogli pjevati. To mi više znači od pobjede i prolaska, ukratko, jedno sjajno iskustvo', komentirala je Žaklina Majetić Mufić, voditeljica zbora Gimpl.

Gimpl je večeras nastupio prvi, s 'Hit the road jack', za što ih je posebno pohvalila članica žirija Sanja Doležal. 'Koreografija vam je jača strana, engleski pjevate izvrsno, puno bolje nego što ga neki političari govore', rekla je članica žirija Sanja Doležal u šali. Maestro Vladimir Kranjčević njihov je nastup doživio kao kvalitetan i uvježban, no ipak je želio čuti jednu smirenu zborsku skladbu, a ne, kako je rekao, sve u istom, brzom ritmu.

Drugi ove subote nastupili su članovi Zbora gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca s pjesmom 'Take a chance on me'.

'Jako puno nam znači ulazak u finale bez pripetavanja. Znači da su naši glasači, naša publika, uz nas. To nam jako podiže samopouzdanje. Iskreno, ja sam očekivao finale i to nam se ostvarilo', rekao je voditelj Damir Rodiger iz Zbora Gimnazije Josip Slavenski.

Kranjčević ih je pohvalio kako napreduju iz emisije u emisiju. 'Sve je bilo uigrano, čisto i veselo', zaključio je maestro.

Treće su bile Singrlice koje su izvele 'Izvir voda'.

'Zadovoljni smo. Dobro smo otpjevali i cure su bile odlične. Nismo se nadali da ćemo proći do finala, ali, evo, sve je poklopilo, i žiri i publika i malo sreće', rekao je voditelj Tomislav Jozić iz zbora Singrlice. Sanja ih je pohvalila za večerašnju izvedbu, dodavši kako je sretna što su se prošlog puta plasirale u nastavak natjecanja.

Četvrte su nastupile članice Djevojačkog zbora Srednje škole Mate Balote iz Poreča sa svojom obradom hita 'Viva la Vida'.

'Ulazak u finale nam jako puno znači. Djevojke se jako trude uza sve obaveze koje imaju i ja sam zaista na njih ponosna. Doći u finale bez pripetavanja je za nas san, sada to mogu reći. Prezadovoljni smo', rekla je voditeljica Djevojačkog zbora Srednje škole Mate Balote iz Poreča Debora Cukola Zeneral.

Djevojke iz Poreča svojom su se izvedbom posebno svidjele Kranjčeviću. 'Zaista jedan mekan, divan zvuk djevojačkog zbora. Uvijek su decentne, usuglašene, nikad to nije agresivno', rekao je. Ove subote svaki je zbor otpjevao po dvije pjesme.

Drugu rundu otvorio je također Gimpl s pjesmom 'Pipa', što je maestro Kranjčević ocijenio kao dobru izvedbu inače zahtjevne kompozicije. Drugi su potom nastupili iz zbora Josip Slavenski s Gibbonijevim hitom 'Žeđam', što se nije posebno svidjelo Sanji, koja je rekla da je zvučalo malo nespretno.

Treće su bile Singrlice s pjesmom 'Vura bije', što se svidjelo članu žirija Draženu Siriščeviću koji je komentirao kako za njega 'vrijeme stane kada one pjevaju'. Djevojke iz Poreča u drugom su krugu otpjevale 'Istarski đir'.

Posebni gosti večerašnje polufinalne emisije bili su ovogodišnji hrvatski predstavnici na Eurosongu, članovi Klape s mora, koji su nas podsjetili na skorašnji odlazak u Švedsku gdje će braniti hrvatske boje.

Posljednja, sedma emisija druge sezone 'Do posljednjeg zbora' na rasporedu je iduće subote, 27. travnja, na HRT 1 u 20.15 kada nas očekuje odgovor na pitanje - koji će zbor ostati posljednji?