OSUDILI VEZU

Zbog veze s Macronom, francusku prvu damu napustili prijatelji, a na meti su se našli i njezini roditelji

18.01.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Kako donosi najnovija, neautorizirana biografija supruge francuskog predsjednika, Brigitte Macron, zbog njihove ljubavne afere, dok je ona još bila u braku s uspješnim bankarom, stanovnici grada Amiensa, gdje je stanovala s obitelji, osudila je današnju prvu damu Francuske. Bolje nisu prošli niti njezini roditelji, ugledni liječnici, koji su također bili na meti svojih susjeda

Kada je započela svoju vezu s tinejdžerom Emmanuelom Macronom, današnja prva dama Francuske, Brigitte Macron, i njezini roditelji našli su se na meti osuda. Tako barem tvrdi najnovija, neautorizirana biografija Maëlle Brun, 'Brigitte Macron: L'Affranchie (The Unfettered Woman)'.

  • +18
Brigitte Macron Izvor: Reuters / Autor: CHARLES PLATIAU

Naime, njezina veza s 24 godine mlađim Macronom šokirala je stanovništvo francuskog grada Amiens, a osim osuda upućenih njoj, na meti su se našli i njezini roditelji, ugledni liječnici, koje su počeli tretirati kao da 'imaju kugu', prolaznici su pljuvali na njihova ulozna vrata te slali pisma u kojima su osuđivali njihovu kćer.

  • +35
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Neautorizirana biografija na policama britanskih knjižara pojavila se danas, 18. siječnja, upravo na dan kada će Emmanuel Macron po prvi puta službeno posjetiti Veliku Britaniju, otkako se uselio u Elizejsku palaču. U njoj se, između ostalog nalaze i podaci sa čime se sve susretala Brigitte Macron nakon što je započela svoju vezu s tinejdžerom u privatnoj katoličkoj školi La Providence Lycée.

  • +19
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sve do tada, ona je bila ugledni član društva, dolazila je iz bogate obitelji, bila udana za uspješnog bankara i imala troje djece. No, svoj savršen život napustila je kada je kao 38-godišnjakinja upoznala 14-godišnjeg Emmanuela. Iako je kasnije tvrdila kako se u njega zaljubila kada je on imao 15, a ne 14 godina, kada više ne podliježe strogim francuskim zakonima, stanovnici Amiensa tu su aferu smatrali skandaloznom.

  • +9
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Autorica knjige citira i anonimnog prijatelja Brigitte Macron koji tvrdi kako je taj period njezina života ostavio u njoj gorčinu te da o tome ne voli pričati. 'Jednom mi je prilikom rekla kako je tada ostala bez svih svojih prijatelja. Svi oni s kojima je putovala, išla na odmore, preko noći su prestali s njom pričati.'