EUROPE MUSIC AWARDS

Zbog situacije u Izraelu i Gazi otkazana MTV-jeva dodjela nagrada

19.10.2023 u 19:05

Bionic
Reading

Dodjela nagrada MTV-a Europe Music Awards koja se trebala održati sljedeći mjesec u Parizu otkazana je, rekli su u četvrtak organizatori, navodeći kao razlog 'nestalnost svjetskih događaja' u vrijeme sukoba u Izraelu i Gazi

Svečana dodjela nagrada, na kojoj su među nominiranima bili Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Bad Bunny i Foo Fighters, trebala se održati 5. studenoga.

'S obzirom na nestabilnost svjetskih događaja, odlučili smo da nećemo nastaviti s dodjelom MTV EMA 2023. iz velikog opreza prema tisućama zaposlenika, članova ekipa, umjetnika, obožavatelja i partnera koji putuju iz svih krajeva svijeta kako bi sudjelovali u predstavi', rekao je u izjavi glasnogovornik.

slavni trio

Ženski izlazak: Taylor Swift, Blake Lively i Sophie Turner partijaju po New Yorku

Pogledaj galeriju

'Godišnja dodjela nagrada MTV-a je globalno slavlje glazbe', kazao je, dodajući da se 'ovo ne čini kao trenutak za globalno slavlje dok se nastavlja rat u Izraelu i Gazi'.

'S tisućama već izgubljenih života, trenutak je žalosti. Veselimo se što ćemo ponovno ugostiti dodjelu MTV EMA u studenom 2024.'

Izrael je odgovorio na najsmrtonosniji napad u svojoj 75-godišnjoj povijesti izveden 7. listopada obećanjem da će uništiti Hamas, stavljanjem cijelog Pojasa Gaze od 2,3 milijuna ljudi pod potpunu opsadu i bombardiranjem enklave.