SLUŽBENO JE

Zbog problema sa zdravljem palača je i službeno promijenila kraljičine dužnosti

05.07.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Kako se ne bi previše naprezala i ugrožavala svoje zdravlje, kraljica Elizabeta II odlučila je malo usporiti sa svojim službenim obavezama, a palača je sad to i službeno zavela u knjige

Napokon je službeno - palača je i napismeno promijenila ulogu monarha kao šefa države, a sve to donosi Sunday Telegraph. Prema njihovim saznanjima, godišnje izvješće monarhije unijelo je promjene u čak 13 točaka, koje su sve do sada korištene, a koje govore i o položaju same kraljice Elizabete II. S popisa su tako uklonjene i dužnosti koje ona 'mora ispuniti'.

Sve ovo došlo je kao rezultat sve većih problema sa zdravljem 96-godišnje kraljice, koja je od početka ove godine počela pomno birati svoja javna pojavljivanja. Posljednjih mjeseci Elizabeta je imala više zdravstvenih problema, među kojima je bio i koronavirus, nakon čega se u javnosti pojavljivala i uz pomoć štapa za hodanje.

  • +5
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog svega toga nije bila prisutna ni na svim događanjima povodom proslave svog platinastog jubileja. 'Kraljici su njezini bližnji, kao i ljudi od povjerenja, savjetovali da malo uspori, makar to značilo da će propustiti puno više toga nego što bi htjela', rekao je tada dobro upućeni izvor.

Je li ovo napokon i službena naznaka da bi ona nakon 70 godina provedenih na tronu mogla isti napokon prepustiti svom sinu, princu Charlesu, za sada nije poznato.