DUGOGODIŠNJA VLADARICA KRUNE

Iako joj je zdravstveno stanje sve teže, 96-godišnja kraljica Elizabeta ne skida osmijeh s lica

14.06.2022 u 11:04

Bionic
Reading

Iako se na svečanoj ceremoniji proslave dana najstarijeg i najvišeg viteškog reda u Britaniji nije imala snage pojaviti, 96-godišnja kraljica Elizabeta II, kojoj je kretanje sve teže i teže, ovjekovječila je trenutak sa svojim nasljednikom, princem Charlesom i snahom, vojvotkinjom Camillom

Britanska kraljevska obitelj samo nekoliko dana nakon obilježavanja kraljičina platinastog jubileja ponovno ima razloga za okupljanje i slavlje.

Ovoga puta sve ih je okupilo tradicionalno obilježavanje takozvanog Garter Day, dana kada se veliča najstariji i najviši viteški red u Britaniji.

Ceremonija je održana na posjedu dvorca Windsor, a u fokusu javnosti bio je 73-godišnji princ Charles koji je došao u tradicionalnom kostimu i prikladnim odličjima.

Prije samog odlaska u javnost, kraljica Elizabeta II nazočila je kratkom sastanku u dvorani dvorca Windsor, u elegantnoj sjajnoj kreaciji, sa srebrnom torbicom i cipelama. Nosila je pritom svoje pomagalo za kretanje, a nasmijana pozirala pored snahe vojvotkinje Camille i sina princa Charlesa. Dala im je svoje puno povjerenje i neke od savjeta.

'Fotografija kojoj smo se svi nadali! Kraljica, iako nije mogla prisustvovati ceremoniji u kapeli St. George's, uslikana je s princom od Walesa i vojvotkinjom od Cornwalla na Garter Day nakon jutarnjeg sastanka', napisali su njezini savjetnici na društvenim mrežama gdje je fotografija i osvanula.