PONOVNO ŠOKIRAJU

Zbog novih Balenciaginih tenisica od 11 tisuća kuna, koje izgledaju potpuno uništeno, užarile se društvene mreže: 'Kupiti nešto takvo izuzetno je uvredljivo'

12.05.2022 u 21:55

Bionic
Reading

Modna kuća Balenciaga već je brojnim svojim kreacijama uspjela izazvati podizanje obrva, veliko čuđenje klijenata ali isto tako rasprodati u brojnim primjercima sve to što je nekoć izazivalo zgražanje. Ovoga puta pokušavaju nametnuti trend nošenje 'potpuno uništenih' platnenih tenisica za koje treba izdvojiti vrtoglavih 11 tisuća kuna

Nakon visokih i glomaznih tenisica koje su prvo izazivale ruganje, a potom pokrenule nevjerojatni svjetski trend; pa torbe nalik vreći iz poznatog lanca Ikea, a onda i čizmama čarapama koje su također doživjele svoj veliki hit prije dvije sezone, modna kuća Balenciaga ponovno je uspjela šokirati.

Ovoga puta izbacila je platnene tenisice nalik starkama, koje izgledaju nošeno, staro i uništeno. Njihova cijena je 11,300 kuna. Ovakav potez talijanske modne kuće naljutio je Liviju Firth, bivšu suprugu glumca Colina Firtha, koja ih je javno prozvala putem svog Instagram profila.

'Trebam vašu pomoć pri razumijevanju novih Balenciaga tenisica i to iz limitirane kolekcije. Dio mene duboko je uvrijeđen. Nisam sigurna kolika im je cijena ali uvjerena sam da nisu jeftine. Kupiti nešto toliko uništeno je izuzetno uvredljivo, a pogotovo prema ljudima čije cipele izgledaju tako jer si ne mogu priuštiti ni za hranu i osnovne životne potrebe', započela je Livia Firth ljutito objavu, a potom nastavila:

'S druge strane, moda je umjetnost. I da, ponekad može biti provokativna. Bila je mnogo puta tijekom povijesti. Ali koja je poanta ovoga? Molim vas pomozite mi shvatiti'.