MUKE PO KRALJEVSKOJ OBITELJI

Zbog nesuglasica sa sinom, princ Charles još uvijek nije vidio tek rođenog unuka

27.04.2018 u 12:04

Bionic
Reading

Iako je, po nekom redu, budući prijestolonasljednik, princ Charles, trebao biti prvi koji će u njihovom Kensingtonskom domu posjetiti snahu Kate Middleton, i svog sina princa Williama, kao i novorođenog, još uvijek bezimenog unuka, to se na kraju nije dogodilo. Zašto je to tako, britanska javnost već odavno nagađa

Od članova obitelji, prva je u 'babinje' stigla obitelj Kate Middleton, njezina majka Carole, otac Michael, trudna sestra Pippa te brat James, a od kraljevske obitelji to je učinila kći princa Andrewa, princeza Eugenie. Stoga ni ne čudi što se britanska javnost s pravom pita zašto princ Charles to još uvijek nije učinio.

  • +8
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako to i biva, pojavila su se razna objašnjenja. Jedno od njih je da kraljevske obaveze mora staviti na prvo mjesto, te je stoga bio zauzet organizacijom i putovanjem u sjevernu Francusku, povodom Anzac dana, ali i stogodišnjice bitke Villers-Bretonneuxa. Budući da je taj službeni put uključio i premijere Francuske i Australije, za pretpostaviti je da se on dugo planirao, stoga princ Charles nije mogao niti u jednom trenutku od svega odustati.

Iako niti jedan drugi član kraljevske obitelji nije još uvijek najavio svoj dolazak da vidi petog u redu za tron, jedino se zapravo proziva upravo princa Charlesa, stoga je još jedno objašnjenje, njegova nedolaska, taj da je odnos oca i sina u posljednje vrijeme poprilično kompliciran.

Već prije tri godine princ Charles se požalio kako gotovo nikada ne viđa svog prvog unuka, princa Georgea, te da on u njegovom životu nema nikakvu ulogu. Zbog toga cijelo vrijeme žali, budući da ni prije njegova rođenja nije krio koliko se veseli ulozi djeda. To ni ne čudi, budući da je Charles imao tek tri godine kada je umro kralj George VI, a nikada nije upoznao ni svog djeda po očevoj strani, princa Andrewa od Grčke, koji je umro 1944. godine.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Upravo zbog toga želio je da jednog dana njegovi unuci mogu uživati u kvalitetnom vremenu sa svojim djedom, stoga je silno htio biti uključen u njegov odgoj. Odnos oca i sina počeo se narušavati upravo rođenjem malenog Georgea. Iako je Charles želio otkazati već zakazano putovanje, kako bi bio prisutan kada mu se rodi prvi unuk, to na kraju nije učinio, budući da ga je William uvjerio da to nije potrebno.

Naime, William nije želio nikoga od svoje obitelji da dođu u bolnicu kada Kate rodi, te su zapravo prvi posjetitelji bili i toga puta obitelj Middleton. Kada se rodila Charlotte, William je dao iste naredbe, da nitko od njegovih ne smije odgađati nikakve obaveze niti dolaziti u bolnicu. Charles je tada, kada je čuo da Middletonovi ponovno dolaze prvi, sjeo sa Camillom u automobil i otišao upoznati svoju prvu unučicu.

  • +42
Kate Middleton i princ William

'Kada mu tako odgovara, William može biti izuzetno ljubazan, no isto tako može biti itekako hladan. Sa svojim ocem može biti ili srčan ili plah, osobito ako treba više novaca', rekao je dobar poznavatelj prilika u kraljevskoj obitelji, dodavši kako i sam princ William više doživljava Carole i Mikea Middletona kao baku i djeda svojoj djeci, pokazujući time kako žali što i on sam nije imao tako prisan odnos sa svojom obitelji, osobito s ocem.