JAPANSKA PRINCEZA MAKO

Zbog ljubavi se odrekla kraljevske titule, a sada je pronašla i pravi posao

12.04.2022 u 14:46

Bionic
Reading

Nakon što je odlučila usprotiviti se tisućljetnoj tradiciji i umjesto titule odabrati ljubav, princeza Mako postala je Mako Komuro, preselila je u New York sa svojim suprugom, a sada je tamo pronašla i posao i to kao asistent kustosa u Muzeju umjetnosti Metropolitan

Kada je odlučila udati se za ljubav svog života, Keija Komuru, japanska princeza Mako bila je itekako svjesna da zakoni carske obitelji stari nekoliko tisuća godina neće dopustiti da se jedna pripadnica te ugledne obitelji uda za pučanina. Stoga je zbog ljubavi odbacila titulu princeze, ali i 1.3 milijuna dolara koje inače japanska vlada tradicionalno daje ženama iz carske obitelji koje izgube svoj status zbog udaje.

Prema pisanju japanskog Timesa, Mako Komura, koja je sa suprugom preselila u New York, tamo je pronašla i posao, a trenutno radi kao volonter u njujorškom Metu.

30-godišnjakinja radi kao asistent kustosa u Muzeju umjetnosti Metropolitan i to u umjetničkim kolekcijama povezanim sa Azijom, a trenutno je angažirana na pripremu izložbe slika inspiriranih životom monaha iz 13. stoljeća koji je putovao Japanom kako bi ljude upoznao s budizmom.

  • +4
Princeza Mako Izvor: Profimedia / Autor: HANDOUT / AFP / Profimedia

Inače, ovaj posao nije dobila zato što je bila članica japanske carske obitelji već iz razloga što je uistinu kvalificirana za posao, budući da je diplomirala na International Christian University umjetnost i kulturno naslijeđe, a upravo je tamo upoznala svog budućeg supruga. Uz to pohađala je povijest umjetnosti na Škotskom fakultetu u Edinburghu, a diplomu je dobila i 2016. i na Leicester fakultetu, gdje je također učila o umjetnosti u muzejima i galerijama.

Dok je još obavljala dužnosti carske princeze, Mako je radila kao posebni istraživač u tokijskom muzeju.