LJUBAV JAČA OD SVEGA

Zaveo ju je dok je još bio u braku, skidao joj je zvijezde s neba, a onda je uslijedio šok

20.11.2017 u 06:49

Bionic
Reading

Kada su se upoznali, Michael Douglas je još uvijek bio u prvom braku. Catherine Zeta-Jones pokušao je zavesti izlizanom rečenicom da će on biti otac njene djece, a nakon cvijeća i isprika započeli su vezu. Razlika od 25 godina, ali i mnogobrojni zdravstveni problemi, samo su ih ojačali, pa su danas sretniji nego ikada. Tako su 18. studenog proslavili 17 godina braka, tijekom kojeg su dobili dvoje djece

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones rođeni su na isti dan, 25. rujna, no slavni glumac od svoje je lijepe supruge stariji čak 25 godina. Ove subote 18. studenog proslavili su 17 godina braka, tijekom kojeg su dobili dvoje djece - sina Dylana Michaela i kćer Carys Zetu.

  • +25
Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo zbog velike razlike u godinama mnogi su se iznenadili informacijom da je par u vezi, no njima to nije smetalo. A sve je počelo poprilično zanimljivo. Godine 1996. na privatnoj projekciji Michael Douglas se zagledao u prekrasnu Velšanku, koja je imala glavnu ulogu u filmu 'Zorro: Maskirani osvetnik'.

'Uvijek govori kako se zaljubio u mene onog trenutka kada me ugledao na velikom platnu', priznala je Catherine Zeta-Jones, koja je svog budućeg supruga upoznala iste jeseni na filmskom festivalu u Deauvilleu, na kojem je promovirala upravo film 'Zorro: Maskirani osvetnik', a Michael 'Savršeno ubojstvo'.

'Rekli su mi kako me Michael Douglas želi upoznati. Bila sam poprilično nervozna jer nisam znala zašto me želi upoznati.' Stigavši u hotel, prvo je ugledala upravo Douglasa, no on se samo prošetao pored nje, noseći palice za golf. 'Rekla sam bratu, koji je bio sa mnom kako mi se čini da me i ne želi baš toliko silno upoznati jer je samo prošao pored mene, nije me ni zamijetio', prisjetila se godinama kasnije glumica.

Ipak, Douglas ju je itekako zamijetio, a uz pomoć prijatelja, tada bračnog para Melanie Griffith i Antonija Banderasa, službeno su se upoznali na večeri. Poput pravog kavalira, zamolio ju je da sjedne pored nje. Budući da je to bila večera organizirana povodom premijere 'Zorroa', Catherine je imala mnoštvo obveza, pa ju je Douglas zamolio da mu se kasnije pridruži na piću u hotelskom baru.

  • +5
Catherine Zeta-Jones s kćeri Carys Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao - znaš, ja sam otac tvoje buduće djece. Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla - znaš, čula sam puno stvari o tebi i vidjela puno toga, stoga mislim da je vrijeme da ti kažem laku noć', otkrio je u jednom televizijskom intervjuu danas 73-godišnji glumac.

Drugog dana Zeta-Jones je otputovala, no Douglas nije odustajao od svog plana. Poslao joj je cvijeće i ispriku, pa su se počeli družiti. Iznenađujuće je za sve bilo to koliko su polako i s oprezom uživali u tim posebnim zajedničkim trenucima, a zanimljivo je da su se prvi put poljubili tek devet mjeseci kasnije.

  • +9
Catherine Zeta-Jones Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da su zajedno, priznali su tek 1999. godine, na premijeri njezina trilera 'Klopka' u Edinburgu. Tada je Catherine jasno i glasno rekla okupljenim novinarima: 'Michael je ovdje večeras iz jednog jedinog razloga - želimo javno reći da smo zajedno.'

Ipak, u ovoj divnoj ljubavnoj priči postojao je jedan problem. I to ne malen. Naime Michael Douglas još je bio službeno u braku s Diandrom, s kojom je dobio sina Camerona. Iako su se rastali 1995. godine, papiri za razvod još uvijek nisu bili gotovi. Diandra je tada medijima rekla kako se, prije negoli se oženi Catherine, mora rastati od nje ili se preobratiti na islam kako bi mogao imati dvije žene.

Uslijedila je proslava Nove godine koja im je itekako ostala u pamćenju. Par je zajedno bio u Aspenu, a umjesto da uživaju u snježnim radostima, bili su osuđeni na krevet jer ih je oboje dohvatila gripa. U jednom trenutku Michael Douglas je kleknuo ispred nje i postavio joj pitanje koje su svi s nestrpljenjem iščekivali te joj poklonio antikni prsten Freda Leightona s 10-karatnim dijamantom, okružen s 28 manjih dijamanata, koji se procjenjuje na milijun dolara.

U to vrijeme Catherine je već bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Dylanom. Njega je rodila u kolovozu 2000. godine, a 18. studenog par je izmijenio i zavjete na, kako su ga nazvali, 'vjenčanju godine' u slavnom hotelu Plaza u New Yorku.

Cijela ceremonija stajala ih je oko milijun i pol dolara, od čega je 250 tisuća dolara otišlo na vjenčanicu s potpisom Davida Emanuella, a među uzvanicima je bio velik broj slavnih holivudskih glumaca s A liste. No za Douglasa ništa nije bilo preskupo. 'Što god Catherine želi, ona će to i dobiti', izjavio je uoči vjenčanja.

❤️

Objavu dijeli Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)

Inače, par je fotografije svoje proslave prodao britanskom magazinu OK!. Umjesto medenog mjeseca na nekoj egzotičnoj destinaciji, Douglas i Catherine noć nakon vjenčanja proveli su u svom stanu s četveromjesečnim sinom.

Udajom za Douglasa Catherine su se otvorila mnogobrojna vrata u Hollywoodu i ona nije prestajala sa snimanjima, a zbog njene druge trudnoće čak se morao mijenjati i scenarij filma 'Traffic'. Godine 2003. dobili su i kćer Carys, a cijela se obitelj potom preselila na Bermude kako bi uživali u normalnom i anonimnom životu.

Tamo su živjeli do 2009. godine, kada su shvatili da se zbog djece ipak moraju vratiti u realnost - New York. Idućih godinu dana sve se činilo idilično, a onda je uslijedio šok - slavnom glumcu dijagnosticiran je rak grla. Odlasci na kemoterapiju i zračenje bili su teški za cijelu obitelj.

One of our early dates, a boxing fight in Vegas! You got me at round one. Happy Birthday darling.

Objavu dijeli Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)

'Najteže je bilo gledati ga tako umornog jer on je uvijek imao energije', priznala je tada glumica koja se i sama uskoro suočila sa zdravstvenim problemima. Očito kao reakcija na sve što im se događalo, tri mjeseca nakon što je u siječnju 2011. godine objavljeno da se Douglas izliječio i sama se glumica prijavila u kliniku za psihijatriju te joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

'Nisam osoba koja će o svojim zdravstvenim problemima govoriti na sva zvona. Ipak, odlučila sam javno progovoriti o svom bipolarnom poremećaju u nadi da ću pomoći onima koji se bore s tim i poručiti im da se on može kontrolirati. Nadam se da ću ovim putem maknuti stigmu s toga.'

Zdravstveni problemi itekako su uzdrmali njihov brak pa se 2013. doznalo kako se par odlučio razići, a na upite novinara Douglas je odgovarao da pokušavaju izgladiti stvari, dok je Zeta-Jones odlučila šutjeti na tu temu.

Kraj godine donio im je i pomirenje, a Douglas je tada izjavio: 'Lud sam za njom. Mislim da svaki par ima problema. Najveći problem kod nas, a što svi dobro znate, taj je da smo javne ličnosti. No ponovno smo zajedno, jači nego ikada.'

I Catherine Zeta-Jones odlučila je s javnošću podijeliti svoje viđenje situacije: 'Dug je to put, a današnji brakovi pucaju jer sudionici previše lako odustaju. Moraš dati sve od sebe i ne smiješ odustati kada se pojavi prvi problem, jer on sigurno nije i posljednji.'

Ono što ih je isprva rastavilo, nakon kraće pauze, zbližilo ih je još više, a njihova veza time je postala jača. Prije dvije godine, točnije za 15. godišnjicu braka, par se vratio na 'mjesto zločina' - u Aspen, u kojem je 1999. godine Michael zaprosio Catherine, a čime će se romantični glumac iskazati ove godine, doznat će se uskoro.

A little lovin' and dancin' #TBT

Objavu dijeli Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)