urnebesna snimka

Nezamjenjiva diva: Osvanula snimka na kojoj Josipa Lisac pokazuje kako trenira savršeni glas

19.08.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Vokal jedne od naših najosebujnijih glazbenica toliko je unikatan da je svojevremeno ušla i u osnovnoškolsku literaturu. Njezino ime nalazi se uz Edith Piaf i Freddieja Mercuryja kada se tumači pojam glasa. Slušaju je sve generacije, a poznato je da se o svojim glasnicama brine s posebnom pažnjom

Josipa Lisac nerijetko oduševi javnost kad otkrije ponešto što nije vezano samo uz njezin posao. Ispriča kakvu anegdotu koja uključuje hranu, dijeli i recepte za posebna gastronomska iskustva. Na njezinom službenom profilu na Instagramu objavljena je snimka na kojoj se može čuti kako izgleda kad vježba svoj glas, 'zagrijava' glasnice.

Video je kratko opisan sa 'upjevavanje', a neki od obožavatelja slavne umjetnice su zaključili: 'Ona zvuči bolje od nekih pjevača i dok se samo upjevava'. Mnogima je poznato kako je vrlo posvećena vokalnoj higijeni. U širokom luku izbjegava zadimljene prostore i one u kojima je klima te prakticira odmor prije i nakon nastupa.

Primadona hrvatske glazbene pozornice može pjevati sve. Ima nevjerojatan raspon glasa koji seže od kontraalta do soprana, a poznata je po svojim uvijek živopisnim i emotivnim interpretacijama.

Inače, ranije ovog ljeta je boravila u Umagu gdje je bodrila je tenisače, a imala je priliku upoznati švicarskog igrača Stanislasa Wawrinku.

Josipa Lisac u Umagu Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic