MUDRA ODLUKA

Zašto je kraljica inzistirala da Meghan ide na put bez princa Harryja

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Povijesna vožnja vlakom kraljice Elizabete II i Meghan Markle od Londona do Cheshirea bila je poseban trenutak za novu članicu engleske monarhije koja se do sada nije odvajala od svog princa Harryja

Možda su se mnogi zapitali zašto je kraljica Elizabeta toliko inzistirala na tome da na službeni put u Cheshire, u koji je otišla vlakom, s njom pođe vojvotkinja Meghan Markle, i to samostalno, bez pratnje svog novopečenog supruga, princa Harryja. Iako je ovaj potez naišao na pozitivne reakcije, brojni su oni koji su se upitali kako će Meghan sve to uspjeti bez osobe koja ju je do sada uhodavala u sve kraljevske protokole, a u tome se i krije glavni razlog ovakve odluke.

Naime, kako donose strani mediji, kraljica je odlučila pozvati suprugu svog omiljenog unuka na putovanje kako bi je što bolje upoznala s kraljevskim pravilima i dužnostima, kojih će od sada biti sve više i više na njezinu dnevnom rasporedu.

Prvo što je znakovito u ovom angažmanu to je što se on dogodio tako brzo nakon vjenčanja Meghan i Harryja, što nije bio slučaj ni s jednom vojvotkinjom i princezom do sada, a drugo je i sam karakter ovog događaja, itekako različit od onog na koji je kraljica pozvala Kate Middleton.

  • +13
  • +10

Kraljica Elizabeta i Meghan Markle

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema saznanjima iz palače, upravo je kraljica ta koja je htjela da se ovaj angažman održi što prije i da Meghan na njega pođe sama. Također, odlučila je da Meghan bude pozvana baš na ovaj događaj jer će na njemu moći proći sve protokole koje članovi kraljevstva i inače prolaze.

Podsjetimo, prvi samostalni angažman kraljice i Kate dogodio se u ožujku 2012. i bio je to više svojevrsni čin naslikavanja za javnost i održavanje tradicije. Ovoga puta, s Meghan, rođenom Amerikankom, slučaj je bio nešto drugačiji. Ne radi se tu o favoriziranju jedne vojvotkinje, već je to čista obzirnost i potreba da Meghan nauči pravila kraljevskog ponašanja uz najdugovječniju vladaricu, koja je većinu tih pravila i stavila na snagu.

'Ne smijemo zaboraviti ni da je Meghan u Londonu sama, bez svoje obitelji, na koju bi se mogla osloniti u bilo kojem trenutku. Kod Kate Middleton to nije bio slučaj. Stoga kraljica razmišlja racionalno i pokušala se staviti u kožu Meghan Markle. Upravo zato naglasila je da će ovo biti posjet za samo dvije ženske članice. Program putovanja nije bio posebno prilagođen novoj članici, već su Meghan htjeli baciti u vatru da vide kako će se snaći. Nije to bilo ništa prestrašno, već mnogo rukovanja, upoznavanja lokalnih političara i znakovitih ljudi. Standardna rutina za kraljevske posjete', rekao je jedan od izvora bliskih palači koji je bio dobro upoznat s ovim događajem.

Isto tako, kraljica je htjela malo vremena provesti s novom članicom obitelji jer od njezina dolaska u London nisu imale previše prilika za to. Susrele su se tek nekoliko puta, a nakon vjenčanja Harry i Meghan otputovali su na medeni mjesec. Kraljica je za to vrijeme boravila u svojoj rezidenciji u Balmoralu i znala je da će do ovog povijesnog putovanja s Meghan morati doći kad-tad, pa je, kako tvrde bliski izvori, odlučila da se to dogodi što prije.

Unatoč nervozi koja je bila vidljiva na licu vojvotkinje Meghan te ju je u jednom trenu dovela do nezgodnog gafa pri ulasku u automobil, stručnjaci ocjenjuju ovaj posjet dvije važne dame vrlo dobrim. Osim toga, pred Meghan je u narednih mjesec dana još nekoliko važnih angažmana.

Prisustvovat će krštenju nećaka, trećeg djeteta princa Williama i Kate, a neki vjeruju kako će igrati ključnu ulogu i tijekom posjeta američkog predsjednika Donalda Trumpa britanskom kraljevstvu.

  • +30
  • +27

Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!