NOVA MILJENICA

Kraljica Elizabeta još jednom pokazala naklonost prema Meghan Markle

14.06.2018 u 19:05

Bionic
Reading

Samo mjesec dana nakon vjenčanja Meghan Markle pridružila se kraljici Elizabeti II na prvom javnom pojavljivanju u odustvu princa Harryja

Tim povodom, 92- godišnja vladarica novoj članici najpoznatije kraljevske obitelji posudila je elegantan par naušnica od bisera i dijamanata koje su zapravo umanjena verzija kraljičinih.

Elizabeta se gotovo rijetko viđa bez bisernog nakita koji tradicionalno uključuje ogrlicu i pripadajuće naušnice u formalnim pojavljivanjima.

  • +13
Kraljica Elizebeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedna od prednosti ulaska u britansku kraljevsku obitelj svakako je pristup bogatom asortimanu kraljevskog nakita. Britanska miljenica Kate Middleton ovu je mogućnost nekoliko puta tijekom godina iskoristila posudivši upečatljive primjerke nakita od kraljice Elizabete.

  • +2
Kate Middleton i vojvotkinja Cornwalla, Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Od zadivljujućih tijara do svjetski poznatih dijamanata, kraljevska zbirka nakita uistinu je zadivljujuća, no unatoč impresivnoj zbirci nakita koju posjeduje kraljica Elizabeta, po svemu sudeći, nije najveći obožavatelj svega što blista.

U dokumentarnom filmu koji je emitiran ranije ove godine, 92- godišnja britanska vladarica iskreno je progovorila o nakitu koji posjeduje. Iako vrlo ozbiljno shvaća kulturnu i simboličku ulogu kraljevskih dragulja, ona sama nije zainteresirana za nošenje istih.

  • +8
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kao osoba kraljica je posve netainteresirana za nakit', izjavio je Alastair Bruise koji je s kraljicom razgovarao za potrebe nastanka dokumentarnog filma 'The Coronation'.

'Poznajem mnoštvo osoba koje uzbuđeno govore o vlastitoj kolekciji nakita, no ne i kraljica Elizabeta. Ona ne veliča blještave dijamante i razgovara o njima poput Elizabeth Taylor', zaključuje Bruise.