OD PETKA NA HTV 1

Započelo snimanje 'EUnigme'

22.04.2013 u 15:57

Bionic
Reading

U studiju 9 Hrvatske radiotelevizije započelo je snimanje 'EUnigme', novog HRT-ova kviza o Europskoj uniji. U prvoj emisiji koju ćemo gledati već ovog petka snage će odmjeriti prva dva tima – 'Tri praščića' i 'Zlatna dolina'

Nadmetat će se u poznavanju zakonodavstva EU, povijesti, geografije i ostalog, a posebno zanimljiva bit će igra asocijacija.

Neki članovi timova već su stari znanci iz ranijih kvizova što uvelike olakšava njihovu međusobnu suradnju, ali i doprinosi dinamičnosti ovog natjecanja u kojemu dobivaju i pobjednici i gubitnici.

U ekipi Tri praščića tako ćemo upoznati nezaposlenu frizerku iz Pitomače, koja ujedno predstavlja i vojsku od gotovo 380.000 nezaposlenih u Hrvatskoj. Tu je i inženjer geologije iz Čakovca, zaposlen u srednjoj školi u Varaždinu, a kapetan tima je psiholog iz Zagreba – vegetarijanac.

U timu Zlatna dolina vidjet ćemo magistru španjolskog jezika i fonetike koja je u slobodno vrijeme strastvena planinarka i kvizašica, a tu su i profesor geografije u jednoj osnovnoj školi i kapetan tima, diplomirani inženjer strojarstva koji osvojeni novac želi uložiti u popravak kuće.


Scenografija kviza je u plavo-žutim bojama zastave Europske unije s posebno istaknutim žutim zvijezdama te znamenitostima europskih gradova u pozadini.

'EUnigma' nije samo kviz znanja već i brzine – igra će stoga biti puno, puno brža nego hrvatski put u Europsku uniju.

HRT je za ovaj projekt pobijedio na natječaju i dobio sredstva iz europskih fondova.

Koji će tim odnijeti pobjedu u prvoj emisiji, doznat ćemo za samo nekoliko dana – u petak, 26. travnja na HRT 1 u 20.10 sati. Ne propustite 'EUnigmui saznajte što nas čeka od 1. srpnja.