KD Vatroslav LISINSKI

Zagrebačka filharmonija ugostila pjevačku divu Ute Lemper

14.02.2020 u 23:36

Bionic
Reading

U petak navečer njemačka pjevačica i glumica Ute Lemper gostovala je u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije s programom 'Rendezvous with Marlene'.

Ute Lemper nastupala je na pozornicama londonskog West Enda i newyorškog Broadwaya, nominirana je za američki Grammy, a osvojila je dvije prestižne kazališne nagrade - Oliviera u Londonu i Molièrea u Parizu.

Tijekom tridesetogodišnje karijere realizirala je niz sjajnih autorskih projekata u čast Weillu, Edith Piaf, Nerudi, Piazzolli, Coelhu...Posljednji takav u nizu posvetila je velikoj filmskoj divi Marlene Dietrich s kojom je često uspoređuju, a upravo taj projekt predstavla je u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.

  • +18
Ute Lemper Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Program pod nazivom 'Rendezvous with Marlene' temelji se na telefonskom razgovoru koji su dvije umjetnice vodile pred tridesetak godina, kada su obje živjele u Parizu. Uz interpretacije nekih od najljepših pjesama koje je pjevala i Marlene, Ute Lemper ispričat će životnu priču te velike njemačke dive, ali priču o vlastitom životu.

Zagreb je jedna od postaja njene velike svjetske turneje, koja uključuje između ostalih gradova Berlin, Pariz i Milano. Zagrebački je koncert bio rasprodan, a dirigent je bio Robert Farkaš.