NAKON ODLUKE SUDA

Zabranili im Prljavo kazalište, a Jasenko Houra i Mladen Bodalec otkrili pod kojim će imenom sada nastupati

18.07.2022 u 11:22

Bionic
Reading

Nakon što im je sud privremeno odredio zabranu korištenja pružanja usluga pod nazivom Prljavo kazalište, glazbenici Jasenko Houra i Mladen Bodalec doskočili su tom problemu te se za nadolazeći koncert u Splitu predstavljaju pod novim imenom

Nekadašnji članovi kultnog brenda Prljavo kazalište već tjednima pune medijske stupce svojim problemima i promjenama. Nakon promjena osnivač, autor i gitarist Prljavog kazališta odlučio je nastaviti dalje s frontmenom Mladenom Bodalecom.

Međutim nastao je problem oko korištenja imena Prljavo kazalište, da bi na koncu cijeli slučaj završio na sudu. Prema odluci suda, Jasenko Houra i Mladen Bodalec trenutno ne smiju više nastupati pod imenom Prljavo kazalište, a sada je otkriveno pod kojim će imenom svirati do novih sudskih odluka i prigovora.

  • +3
Prljavo kazalište Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

U najavi za festival Fusion u Splitu, na kojem su trebali nastupati kao Prljavo kazalište, predstavljaju se kao Houra grupa. U najavi je navedena biografija Prljavog kazališta, međutim bend je najavljen kao Houra grupa.

Podsjetimo, nedavno je otkriveno da je Jasenkova kći Dora Houra postala direktorica nove obiteljske firme Houra grupa.

Početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište.

'Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1. srpnja 2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojom se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima, odnosno nazivima', rekla je ranije odvjetnica Tihomira Fileša Kristina Delfin Kanceljak.