nisu male

Evo kolike kazne očekuju Jasenka Houru i Mladena Bodaleca ako održe koncert kao Prljavo kazalište

06.07.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon što su se pojavile glasine o turbulencjama unutar jednog od naših najvećih bendova, autor pjesama i frontmen benda rekao je da nije imao pojma da je njihov bubnjar i menadžer Tihomir Fileš prije nekoliko godina zaštitio ime benda i neke pjesme te je prokomentirao kako se ne brine zbog toga jer se i njega nešto treba pitati. Prije koji dan je Trgovački sud u Zagrebu odlučio da Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora s bubjarom više ne smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište niti koristiti slična imena grupe

Bend je, očekivano nastavio raditi na stvaranju novog glazbenog materijala, ali uz promjene u članstvu.Za rujan je najavljen i novi album, a očekuju ih i koncerti. No odluče li Jasenko Houra i Mladen Bodalec nastupaju pod imenom Prljavo kazalište, to bi ih, piše Jutarnji list, moglo skupo stajati.

Prema privremenoj mjeri, koja stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora, u slučaju kršenja sudske odluke određuje se novčana kazna. Ne postupe li glazbenici po sudskom rješenju, za svaku pojedinačnu povredu Houra će biti kažnjen s 30.000 kuna, a Bodalec s 10.000 kuna.

  • +4
Jasenko Houra Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Jasenko Houra još nije zaprimio rješenje o privremenoj mjeri i kad ga dobije on će se žaliti na to rješenje. Zbog toga nema smisla da bilo što dalje komentiram dok Jasenko Houra ne dobije rješenje i na njega se očituje putem žalbe – rekao je za Večernji list odvjetnik Toni Nogolica koji zastupa Houru. Ako i nakon žalbe sud potvrdi privremenu mjeru zabrana korištenja imena Prljavog kazališta stupit će na snagu. Ali, i tada bi to bila privremena odluka koja bi vrijedila dok Trgovački sud u Zagrebu pravomoćno ne riješi tužbeni zahtjev Tihomira Fileša, piše Večernji list.