MURDOCHOVA ČETVRTA SUPRUGA

Za razliku od Melinde Gates i MacKenzie Bezos, Jerry Hall razvodom će dobiti tek mali dio kolača

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 12.08.2022 15:12
  • Objavljeno 12.08.2022 u 15:12
Jerry Hall i Rupert Murdoch

Jerry Hall i Rupert Murdoch

Izvor: Profimedia / Autor: MPI99 / Capital pictures / Profimedia

Sve vezano uz njihovu tzv. ljubavnu priču dogodilo se na brzinu. U brak su ušli ni godinu dana nakon što su uopće započeli vezu, a u tom je tretnutku ona imala 59, a on 84 godine. Izdržali su šest godina, a ovih je dana razvod supermodela Jerry Hall i medijskog mogula i milijardera Ruperta Murdocha gotov i to isto u rekordnom roku

Samo šest tjedana otkako je Jerry Hall podnijela papire za razvod, navodeći ‘nepomirljive razlike’ kao glavni razlog traženja istoga, ona i Rupert Murdoch postigli su nagodbu. Zajedničku objavu za medije objavila je njujorška PR tvrtka Rubenstain, a u kojoj je stajalo: ‘Razvod Jerry Hall i Ruperta Murdocha je gotov. Ostaju dobri prijatelji i jedno drugome žele smao najbolje u životu!’

66-godišnja Jerry Hall odlazi od Murdocha visoko uzdignute glave i s računom navodno bogatijim za oko 250 milijuna funti, a bivši suprug prepisao joj je i dvije kuće. Ipak to je sve ništa koliko su od svojih razvoda dobile Melinda Gates i MacKenzie Bezos.

Jerry Hall imala je sreću da je angažirala uglednu njujoršku odvjetnicu Judy Poll, koja se već bavila brakorazvodnim parnicama slavnih te je, među ostalima, zastupala Drew Barrymore i Scarlett Johansson, uspjela se dobro nagoditi, a kako i ne bi kada ju je bivši supermodel plaćao nevjerojatnih 1000 dolara po sata.

A kao glavni krivac, prema pričama dobro upućenih, Murdochova su djeca koja od samog početka nisu mogla prihvatiti Jerry Hall kao njegovu suprugu. Riječ je o njegovoj djeci iz prvog i drugog braka koji su svi redom vrlo inteligentni i natjecateljski raspoloženi, osobito Prudence (64), Elisabeth (53), Lachlan (50) i James (49). Njegove kćeri iz braka s trećom suprugom Wendi Deng imaju 21 i 19 godina i nemaju preveliki utjecaj na oca.

Očito svjesni kako bi s Jerry Hall u igri očevo bogatstvo bilo umanjeno i kada je riječ o njihovom nasljedstvu, potrudili su se maknuti je iz središta. Iako je Jerry Hall željela brakorazvodnom parnicom dobije golemi ranč u Montani, vrijedan 200 milijuna dolara, te obiteljsko imanje i vinograd Moraga u Bel Airu, koji se prostire na 14 hektara, njezina molba je bez razmišljanja odbijena zahvaljujući i odvjetniku Robertu S. Cohenu koji je bio odvjetnik i Melinde Gates u njezinom razvodu od Billa Gatesa.

  • +6
  • +3

Jerry Hall i Rupert Murdoch

Izvor: Profimedia / Autor: Nils Jorgensen / Capital pictures / Profimedia

Budući da su prije ulaska u brak potpisali predbračni ugovor, malo joj je toga bilo ‘na raspolaganju’. Ipak, dobila je kuću u britanskom Henleyju, vrijednu 13 milijuna dolara, i kuću u Francuskoj, koja je u tajnosti kupljena upravo za nju prije četiri godine.

A gdje i kada je krenulo nizbrdo s njihovim brakom? Prijatelji Jerry Hall, koji su ih susreli krajem travnja i u svibnju tvrde da su bili nevjerojatno sretni, no prema pisanju Daily Beasta, brak se počeo raspadati još prošle jeseni kada je odlučio prodati penthouse na tri kata smješten u zgradi One Madison na Manhattanu i uz to jedan manji stan kat ispod u istoj zgradi. Ta je nekretnina još uvijek u prodaji, budući da se za nju traži nevjerojatnih 78 milijuna dolara, a navodno kada je odlučio je prodati, Murdoch je tražio Jerry da potpiše dodatne ugovore kojima bi bilo utvrđeno da i taj stan spada u prebračni ugovor, što znači da supermodel nije imala pravo na isti.

Vjenčanje Ruperta Murdocha i Jerry Hall

Vjenčanje Ruperta Murdocha i Jerry Hall

Izvor: Profimedia / Autor: Nils Jorgensen / Capital pictures / Profimedia

Murdoch je navodno velikodušno svojoj supruzi ponudio da svoj udio u nekretninama zamijeni za vlasništvo nad njegovim rančem u Montani, no navodno je to zasmetalo njegovoj djeci, zbog čega to nikada nije odrađeno do kraja.

Njihov brak je okončan doslovce mailom, kojim je stigao zahtjev za poništenjem, a Murdoch je svojoj četvrtoj supruzi poručio da se od tog trenutka trebaju dopisivati isključivo preko odvjetnika, što je duboko potreslo Jerry Hall koja je tada rekla da je, iako joj je slomio srce, još uvijek zaljubljena u njega. Njezina reakcija iznenadila je i Murdocha - tjedan dana nakon što je sve postalo javno, ona je službeno podnijela zahtjev za razvod i to u Kaliforniji, navodeći svoju kućnu adresu na adresi vinograda Moraga.

I tu su potom krenuli raznorazni manevri kojima je Murdoch pokušao zaštiti svoju imovinu. Naime, Kalifornija je poznata kao ‘država zajednice’, što znači da kada se dvoje ljudi vjenčaju, oni se smatraju jednim entitetom u svrhu vlasništva imovine. Stoga se svaka imovina ili imovina koju netko stekne tijekom braka, smatra zajedničkom i u vlasništvu je oboje supružnika.

Svjestan da će ga i ovaj razvod itekako koštati, pobrinuo se zaštititi. Prethodnica Jerry Hall, Wendi Deng, 1999. je razvodom od Murdocha navodno dobila 380 milijuna funti, dok je pak njezina prethodnica Anna, s kojom je u braku bio 31 godinu, dobila 1,6 milijardi dolara. Ipak, za medijskog mogula sve je to sitnica budući da se njegovo bogatstvo procjenjuje na 19 milijardi dolara.

Inače, Jerry Hall već je naučila iz svog propalog braka s Mickom Jaggerom da dobro pazi oko ugovora i svega. Razvodom se tada uspostavilo da brak koji su sklopili ona i Jagger n baliju nije imao nikakvu pravnu snagu, stoga je dobila tek 14,9 milijuna dolara.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!