zgode i nezgode

Za hit Nene Belana je zaslužan Marijan Ban, a tekst je bio o njegovoj susjedi

18.05.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Jedan od naših najpopularnijih domaćih kantautora i najemitiranijih autora otkrio je neke nepoznate . detalje vezane uz njegovu karijeru

Neno Belan prisjetio se kako mu je pjesma 'Stojin na kantunu' snimljena za drugu ploču grupe Đavoli imala 'glup tekst, dva tona, nikakve melodije' i kako ju je htio maknuti s albuma. Ostatak benda je 'skočio na njega jer je ne želi snimiti a to je hit'. Na kraju su, se, kaže, svi posvađali i zamalo je došlo do razlaza benda.

Za pjesmu 'Rock galama' su pak jednim dijelom zaslužni susjedi njegovog prijatelja, Marijana Bana.

'Imao sam samo refren teksta rock na hani emili i ani nšta drugo. I što ću sad nazovem Marijana Bana, ja govorim hitno mi je, trebaš mi u roku od odmah napraviti tekst, ja ću poslati refren, a ti mi napravi priču. Napravio je tekst, a on je bio o jednoj njegovoj susjedi koja je živjela stan ispod njega i tu je uvijek bila nekakva svađa to je ustvari pjesma iz života, o njegovoj susjedi mladoj', otkrio je Belan za IN Magazin.

  • +3
Neno Belan Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Inače, Ban je bio i predgrupa 'Đavolima' na njihovom prvom koncertu u jedriličarskom klubu, krajem 1984. godine. Od svog tog novca koji su skupili kupili su srdele i onda su ih poslije koncerta jeli s publikom.

Na jednom od svojih nastupa Belan je doživio i nezgodu. Dan prije nastupa puknuo mu je zub kojeg je sam zalijepio ali očito ne dobro jer mu je 'usred nastupa odjednom zub izletio'. Publika to nije vidjela pa se cijeli nastup skrivao iza mikrofona da se ne vidi rupa ali je zbog nje jako šuštao dok je pjevao.