DIANDRA LUKER

Vrijeme prije Catherine Zeta-Jones: Sjećate li se prve supruge Michaela Douglasa?

20.09.2023 u 20:47

Bionic
Reading

Njegov brak s Catherine Zeta-Jones traje od 2000., a pred oltar ju je Michael Douglas odveo čim je okončao 22-godišnji brak s prvom suprugom, Diandrom Luker, s kojom ima sina Camerona

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones jedan su od najomiljenijih holivudskih parova, a već su 23 godine u braku. Usponi i padovi tijekom godina bili su dio njihove svakodnevice, no ni zdravstveni problemi, ni velika razlika u godinama nisu poljuljali njihovu sreću.

A kako bi te 2000. godine mogao lijepu Velšanku odvesti pred oltar, Douglas je morao finalizirati razvod od prve supruge Diandre Luker, s kojom je u braku bio od 1977., pune 22 godine. To se na kraju pretvorilo u jednu od najvećih brakorazvodnih nagodbi u povijesti Hollywooda, a ovom ćemo se prilikom prisjetiti nekih ljepših dana, kada su i oni živjeli u ljubavi.

Luker, filmska producentica i kći švicarsko-američkog diplomata, upoznala je Douglasa kao 19-godišnjakinja na fakultetu Georgetown's Edmund A. Walsh School of Foreign Service. On je tada imao 32 godine, a lijepa Diandra ga je iste sekunde očarala. Samo dva tjedna ljubavne veze za njega je bilo i više nego dovoljno da je zaprosi, a već šest tjedana kasnije bili su vjenčani i počeli su živjeti u Los Angelesu.

  • +7
Diandra Luker i Michael Douglas Izvor: Profimedia / Autor: Jean Cummings / PictureLux / Profimedia

Prvo i jedino zajedničko dijete, sina Camerona, dobili su 13. prosinca 1978. Iako su službeno bili u braku 22 godine, Diandra je papire za razvod podnijela već 1995.

Prisjećajući se 2013. njihovog razlaza, Douglas je rekao za Mirror: 'Znam da ću zbog ovog biti u problemu. Nemam baš ništa protiv nje, zapravo mi je moja prva supruga iznimno draga, no brak smo trebali okončati osam ili 10 godina ranije. Trebalo mi je jako dugo da shvatim da ako ideš kod bračnog savjetnika riješiti probleme, u njegovom je interesu da održava vaš brak. Jer ako se razvedete, on više nema posla. Mislim da bi Diandra danas rekla isto. To je jedina stvar zbog koje žalim.'

na luksuznoj jahti

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas zaigrali igru u kojoj smo uživali kao klinci

Pogledaj galeriju

Prema nekim saznanjima, Diandra je navodno razvodom dobila više od 45 milijuna dolara i njihovo imanje u Santa Barbari.

Godine 2011. dodatna tužba izazvala je veliku pažnju javnosti jer su se tada bivši supružnici počeli sudski boriti oko toga treba li ona dobiti dio prihoda od snimanja filma 'Wall Street: Novac nikad ne spava', jer su službeno bili u braku tijekom produkcije i premijere prvog dijela filma. Upravo zbog toga ona je smatrala da zavređuje dobiti svoj dio kolača od nastavka hita. Na njezinu veliku žalost, sud je odbacio tužbu.

UŽIVA U EUROPI

Zaljubljenici u Formulu 1 ostali bez riječi kada je pored njih prošla Catherine Zeta-Jones

Pogledaj galeriju

Nakon razvoda u zajedničkom je vlasništvu ostala luksuzna vila na Mallorci s 10 spavaćih soba i nevjerojatnim pogledom na more, no s vremenom je Douglas odlučio isplatiti bivšu suprugu da bi bio jedini vlasnik i da bi s novom suprugom bez razmišljanja mogao uživati u njoj. Godine 2014. on i Diandra stavili su vilu u prodaju, no kada nisu dobili traženi iznos, od toga su odustali.

Da su danas u dobrim odnosima, govori i intervju iz 2011. za Harper's Bazaar, u kojem je Diandra rekla: 'Jako sam voljela Michaela kada sam se udala za njega i mislim da takva ljubav nikada u potpunosti ne nestane. Možda postane metamorfoza, no ne vjerujem da je pravi put mržnja. Uistinu sam sretna što je on tako zaljubljen i što imaju dvoje divne djece.'