SMIJEH U DVORCIMA

Vodimo vas na 1. međunarodni ženski stand-up comedy festival - Laughemme

06.06.2023 u 16:24

Bionic
Reading

Vrijeme je da upoznamo osam dama koje će nas nasmijavati

Na festival Laughemme dolazi 8 vrhunskih komičarki iz cijelog svijeta. Prvi međunarodni ženski stand-up comedy festival u Hrvatskoj, donosi vam spektakl smijeha koji će garantirano protresti vaše trbušne mišiće. Ovaj jedinstveni festival održava se na tri predivne lokacije diljem Hrvatske - povijesnim dvorcima koji će drhtati od smijeha.

Svetvinčenat, dvorac Morosini Grimani, bit će prvo odredište beskompromisnog smijeha (8. i 9. lipnja). Zatim, za sve ljubitelje povijesti i humora, tu je dvorac Dubovac u Karlovcu (10. i 11. lipnja). Ovaj dvorac će biti mjesto gdje će se smijeh stapati s poviješću i stvarati nezaboravne trenutke. Na kraju, atrij Muzeja grada Zagreba bit će pozornica najjačeg smijeha (12. i 13. lipnja). Očekujte da će se smijeh oriti i da će vam ostati urezan u sjećanju.

U slučaju lošeg vremena, imamo alternativne lokacije o kojima će publika biti pravovremeno obaviještena, tako da nas ništa ne može spriječiti da se nasmijemo uz naše odlične žene.

Zbog poplava u karlovačkoj županiji, festival u Dubovcu, za građane i građanke iste, biti će besplatan, kako bi dobili malo pozitive i smijeha u ovim teškim trenutcima.

Stand-up kraljice: Upoznajte nevjerojatno duhovite žene koje vladaju stand-up scenom

Laughemme festival donosi balkansku večer i večer engleske komedije, tako da će svatko pronaći nešto za sebe i imati priliku uživati u različitim stilovima komedije.

Nastupit će osam vrhunskih komičarki koje dolaze iz cijelog svijeta i koje će vas protresti od smijeha. Jedna od njih je Katerina Vrana (Grčka/Velika Britanija). Katerina je osvojila srca publike diljem svijeta svojom velikom energijom, velikom kosom i još većim smislom za humor. Njen prvi solo show 'Feta With The Queen' bio je rasprodan na četiri prestižna stand-up festivala diljem svijeta. Katerina je bila finalistica natjecanja 'Funniest person in the world' i održala je višestruke TEDx govore. Očekujte da će vas inspirirati, ali i rastaviti od smijeha!

Amerikanka Maureen Langan također će nastupiti na festivalu. Maureen je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robin Williamsa i Rosie O'Donnell. Svojim britkim i duhovitim ispadima o životnim apsurdima, osvojila je publiku diljem svijeta. Njen solo show 'Daughter of a Garbage man' bio je 'Pick of the Fringe' na prestižnom Edinburgh Fringe Festivalu 2022. godine.

Joanna Sio (Kina/Češka) je komičarka iz Hong Konga koju je životni put doveo u Češku. Nastupala je diljem svijeta, od Azije do Europe i Sjeverne Amerike, te na brojnim festivalima. Joanni se pripisuje pobjednički stav na pozornici, a njeni improvizacijski talent i komedija sigurno će vas iznenaditi i izvući iz svakodnevnih problema.

Anshita Koul (Indija/Njemačka) donosi novu kulturološku perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje. Osvojila je publiku na Edinburgh Fringe i Tallinn Fringe Festivalu, a svoju karijeru je započela na Netflixu u indijskom reality showu 'Queens of Comedy'. Anshita je također aktivna u organizaciji Clit Comedy Cluba i Festrogena, prvog ženskog festivala komedije u Luxembourgu.

Balkanska večer smijeha: Doživite duhovitost i šarm Balkana kroz stand-up komediju

Jelena Mandarić je stand-up komičarka koja svojim 'namčorastim' humorom već godinama zabavlja publiku u regiji. S kolegicama iz Srbije pokrenula je 'Žene koje pričaju' stand-up show, a njen lak i pitak humor uvijek stvara ugodnu atmosferu u publici. Jelena je svoju karijeru započela upravo u Hrvatskoj u Studiju Smijeha i veselimo se ponovo je gledati na ovim prostorima.

Marina Orsag je vječiti Petar Pan stand-up komedije u Hrvatskoj. Osnivačica Večeri otvorenog mikrofona, stand-up comedy radionica i comedy kluba Studio Smijeha, Marina je ostvarila impresivnu karijeru s preko 3500 nastupa u regiji i svijetu. Proglašena je najboljom stand-up komičarkom Balkana 2013. Godine, jednom od top 10 komičara svijeta 2015 i Europskim herojem humora 2018. godine.

Miranda Lončar, samoprozvana samostalna komičarka, donosi originalne nastupe koji će vas nasmijati do suza. Začetnica stand up scene u BiH, kao prava Hercegovka uskoro seli u Zagreb odakle brojnim nastupima uveseljava publiku cijele regije.

Martina Ipša, začetnica stand-up komedije u Sloveniji, jedna je od najboljih slovenskih stand-up komičarki. Njena originalnost i direktnost privlače raznoliku publiku. Martina je također pisala komedije za kazalište, kreirala emisije za televiziju i redovito se pojavljuje na slovenskim i regionalnim televizijama.

Festival Laughemme je nešto što ne smijete propustiti! Ovaj međunarodni ženski stand-up comedy festival garantira vam nevjerojatne trenutke smijeha i zabave. Pridružite se publici i prepustite se šarmu i duhovitosti devet vrhunskih komičarki koje će vas ostaviti bez daha! - Od smijanja, naravno :)

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za ženski stand-up comedy festival - Laughemme:

  • Svetvinčenat, dvorac Morosini Grimani (9. lipnja)
  • Atrij Muzeja grada Zagreba (12. i 13. lipnja)

Dobitnici su Suzana Šegvić, Nikolina Asić, Ecija Blašković Vondraček, Sandra Ćurčić, Marijo Matovina i Marica Bunoza.