o svemu pomalo

Vlatko Stefanovski: 'Ne nerviram se oko gluposti, živim mirno, radim samo ono što želim i volim'

10.04.2024 u 08:53

Bionic
Reading

Legendarni gitarist i kantautor dovršava novi album koji će se zvati 'Muscle Memory'. Najavio je neke novosti u svom životu, a progovorio je i o najtežim životnim trenutcima i svojoj djeci

Osim novog albuma Vlatko Stefanovski gostovao je u HTV-ovoj emisiji 'U svom filmu' i otkrio da piše autobiografiju. Kaže da je shvatio 'da je vrlo delikatno prenijeti na papir istovariti neke osobne trenutke, duboke emocije i situacije koje su bile dramatične ili euforične' te da je njegov život do sad bio roller coaster'.

Napisao je 60 poglavlja i još mu nedostaju neki najteži trenuci i da mu treba još dva ili tri poglavlja da dovrši memoare. inače još uvijek neke stvari prebacujem iz poglavlja u poglavlje, još uvijek uređujem rukopis prije nego ga predam urednicima i lektorima. Prije nego je počeo pisati vlastitu pročitao je na stotine biografija mnogih slavnih ličnosti.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Kad je riječ o najvažnijim trenutcima iz života, rekao je da su sigurno rođenje kćeri i sina najsretniji događaji u njegovom životu. To je opisao kao 'trenutke euforije', a najteži su mu bili gubitak oba roditelja, smrt moje supruge Gordane prije sedam godina i gubitak starijeg brata Gorana.

S vremenom je hvatio da je to sve život i da gubitak voljenih osoba čovjek mora shvatiti kao događaj koji će ih duhovno nadograditi. Kazao je da je 'to teško prihvatiti, ali da svaki uspjeh ili neuspjeh, svaka sreća ili silna tuga je materijal koji će nas uzdići ljestvicu više u duhovnom smislu'.

Sjajno raspoloženje

Legendarni gitarist Vlatko Stefanovski oduševio publiku u Tvornici, pogledajte kako je bilo

Pogledaj galeriju

Izjavio je da je vjernik ali da nije religiozan. To znači da 'vjeruje ali je skeptičan prema organiziranoj religiji jer je ona vrlo blizu politike i ljudi, njihovog mišljenja i stavova'. Kaže da je ranije izjavljivao da je ateist, ali to nije točno te da je prije desetak godina došao do faze agnostika. U mladosti nije imao viziju da će jednog dana ostvariti fascinantnu gitarističku karijeru.

Bio je 'uvjeren da će predavati engleski u srednjoj školi jer je upisao Filozofski fakultet, ali je obožavao svirati i htio imati svoj bend'. Za karijeru je najzahvalniji svojim roditeljima. Priznaje da je isto tako liberalan roditelj svojoj djeci. Pušta im slobodu dok mu, objasnio je, 'ne proradi crv patrijarhalnosti i tradicionalnosti'. Trenutačno s njim u bendu svira bubnjeve i njegov sin Jan. Smatra da su mladi ljudi 'koje često i sam pita za savjet, brzo misle, brzo uče i da su izvrsni'.

makedonska legenda

Vlatko Stefanovski nastupom na Brijačnici potvrdio status jednog od najboljih

Pogledaj galeriju

Kćer Ana je doktorirala u Padovi i sveučilište je objavilo njezin doktorat. Ona je doktor znanosti i trenutačno je u irskoj. Za nju je kazao da je 'velika je intelektualka i da ima odličan život u irskoj, osim klime i puno kiše koja pada'. Za sebe je rekao da je danas puno staloženiji.

'Nekako se sve sleglo, ne nerviram se oko gluposti, živim mirno, radim samo ono što želim i volim. Ne volim davati savjete mladim ljudima, ali samo bi im rekao da se ne stresiraju zato što žele imati veliki auto, luksuznu kuću, neka to ne rade. Neka uživaju u prijateljima, partnerima, izletima, neka uživaju s obitelji, jer to je smisao dobrog života, poručio je Stefanovski. Do danas je objavio više od 40 albuma, a svirao je na još 200 albuma drugih glazbenika i na raznim kompilacijama.

  • +3
Vlatko Stefanovski Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL