uživa u kini

Vitomira Lončar pokazala kako izgleda jedan dan na poslu: 'Nije bilo druge nego skočiti na stol'

17.10.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Kad se prije osam godina glumica, doktorica znanosti i profesorica doselila u Xi'an, nakon pet dana dobila je poziv sa Eurasia University, sveučilišta na kojem i danas radi. Nerijetko je isticala kako ima sreću da se bavi onim što voli, a sada i ostali mogu vidjeti djelić njezine poslovne svakodnevice

'My office… Kad ti umjesto 20, dovedu 108 studenata (i to iz STEM područja) na radionicu Cross-cultural communication, koju usput i snimaju s nekoliko kamera… Pa ti preživi! Nije bilo druge nego skočiti na stol i pokušati držati stvar pod kontrolom. Preživjela sam, a studenti su valjda nešto i naučili', opisala je više fotografija Vitomira Lončar.

Više puta do sada je govorila da u Kini cijene njezinu stručnost, znanje i iskustvote da joj je u godinama u kojima je, to više nego dovoljno. Na poslu ima uvjete o kakvima je u Hrvatskoj samo mogla sanjati.

Život ondje ju je preporodio. 'Doći će dan kada će se naša kineska priča završiti, a onda planiram živjeti u svojim Ustrinama na otoku Cresu, saditi svoj vrt, a ako Bog da bistru glavu, pisati, prenositi online znanje i iskustvo koje sam akumulirala kome bude potrebno. Radujem se toj zadnjoj dionici koja me čeka', najavila je za Mirovina.hr.

  • +6
Vitomira Lončar Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Privatni album