nakon pola godine

Vitomira Lončar o povratku u Kinu gdje je trenutno u samoizolaciji; otkriva kako u hotelskoj sobi održava kondiciju i novu figuru

08.09.2020 u 11:08

Bionic
Reading

Naša cijenjena glumica i doktorica znanosti vratila se u zemlju u kojoj živi zadnje tri godine gdje je njezin suprug Ivica Šimić dobio posao u Xi'anu. Vrijeme nakon povratka trenutno provodi u hotelskoj sobi u samoizolaciji. Ispričala je kako krati vrijeme i zašto voli živjeti u Kini

'Ne mičem se do 14. rujna iz svog hotela od slijetanja u Kinu. Nemam nikakvih simptoma. Putovala sam s maskom, vizirom i dezinfekcijskim sredstvima oko sebe. Nije ugodno, avioni su krcati, socijalna distanca je praktički nemoguća', ispričala je Vitomira Lončar u IN Magazinu Nove TV. Odmah je po dolasku, kaže, shvatila da mora napraviti dnevni raspored da je ne obuzmu krevet, izležavanje.

'Tako sam si odredila da 12 sati od osam ujutro do osam navečer radim, čitam, pišem, istražujem, učim, a deset minuta sam posvetila trčanju. Svaki sat trčim kilometar. Napravila sam si prostor od ulaznih vrata u sobu do prozora, a to je jedno osam metara i trčim gore dolje. Mogu trčati na mjestu, trčim i po pet kilometara kad treba, nije nikakav problem', objasnila je. Progovorila je i o svojoj fizičkoj transformaciji.

Naime, nakon sistematskog pregleda na sveučilištu Eurasia University u Xi’anu liječnica je 61-godišnjakinju i njezinog 67-godišnjeg supruga Ivicu Šimića upozorila na način života koji je podrazumijevao prehranu i prekomjernu težinu.

'Doktorica mi je rekla: 'Halo stali malo Vita ne može tako', ti i suprug ste prešli granicu dopuštenog. S obzirom na godine morate početi razmišljati o tome da izgubite na težini. To je bilo prije više od godinu dana ja sam počela odmah razmišljati što bi htjela napraviti, suprug se uopće s time nije zamarao. Bez vježbanja nema ništa, a isto tako znam i da nikad nije kasno', poručila je Vitomira.

U posljednjih godinu dana je izgubila 14 kilograma, a njezin suprug Ivica Šimić 12 kilograma. 'Suprug se priključio silom prilika jer on kuha kod nas. Tako da je on u toj fazi samo dok je kuhao novu prehranu za nas dvoje, izgubio osam kilograma. Uhvatio se utega tek prije pola godine kad smo došli u Hrvatsku. Moram priznati da je jako zadovoljan i sretan jer prvi put u životu vidi neke mišiće na sebi', ispričala je.

Život u Kini ih je preporodio. 'Jednostavno je to život bez stresa, život bez politike, jednostavan život bez ikakvog pritiska. Radiš samo jedan posao i radiš zapravo malo jer smo oboje profesori mentori i nismo u učionici svaki dan. To je ogromno olakšanje od kad smo otišli iz Hrvatske, neopisiva radost života, putujemo po Aziji, Kini', sretna je Vitomira Lončar.