anketa uglednog portala

Više od 23 tisuće fanova Eurosonga presudilo Hrvatskoj: Let 3 neće izboriti finale

20.03.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Potvrđeno je da će Let 3 nastupiti na London Eurovision Partyju 16. travnja na kojem će 'Mamu ŠČ' publici predstaviti uživo, no istovremeno su stigle negativne prognoze prema kojima hrvatski predstavnik neće izboriti finale u Liverpoolu

London Eurovision Party održat će se 16. travnja, a potvrđeno je kako će na njemu nastupiti i hrvatski predstavnik Let 3. Osim njih, na koncertu će sudjelovati i predstavnici Slovenije, Irske, Velike Britanije, Austrije, Australije, Litve, Francuske, Norveške, Poljske, San Marina, Moldavije i Estonije te neki bivši sudionici Eurosonga.

Ovakvi koncerti idealna su prilika natjecateljima da populariziraju svoje pjesme i predstave se publici na najbolji način, čak i prije nego što natjecanje službeno počne.

Let 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo / u bravo!

Vjerni pratitelji Eurosonga vrlo ozbiljno shvaćaju ovaj događaj te će, naglašavaju dobri poznavatelji natjecanja, mnogi upravo na njemu odlučivati o svom favoritu kojem će naposljetku dodijeliti glasove.

Stoga će ovo biti idealna prilika da si Let 3 podigne rejting koji će im pomoći da s pjesmom 'Mama ŠČ' ostvare još bolji plasman od 15. mjesta, koje im trenutno predviđaju kladionice.

No, iako na kladionicama stoje više-manje zabetonirani oko 15. pozicije, značajna promjena u statusu dogodila se na anketi na jednom od najutjecajnijih portala posvećenih Eurosongu, wiwiblogsu.

Naime, preko 23 tisuće fanova izrazilo je svoje mišljenje u anketi s pitanjem koje će se zemlje plasirati u finale, a rezultati su za Hrvatsku poražavajući jer Let 3 nije dobio dovoljno glasova za prolaz u prvoj polufinalnoj večeri!

  • +2
Let 3 na Dori Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema mišljenju fanova, finale će 9. svibnja u Liverpoolu izboriti Irska, Švedska, Norveška, Češka, Srbija, Izrael, Portugal, Latvija, Nizozemska i Moldavija, dok će kući ići, osim Hrvatske, Švicarska, Malta, Irska i Azerbajdžan.

Ova anketa izazvala je poprilično čuđenje, uslijed čega se pojavio niz komentara u kojima inozemni obožavatelji Eurosonga tvrde kako će 'Mama ŠČ' definitivno pronaći svoje mjesto u finalu.