U SRPNJU

Vintage Industrial & Raw Syndicate Booking predstavljaju: Kultur Shock

03.06.2018 u 11:47

Bionic
Reading

U srijedu 18. srpnja Kultur Shock se nakon 3 godine vraćaju u metropolu i to s novim EP-om 'Drama', koji će premijerno predstaviti kao najbolji uvod u novi album koji uskoro slijedi, uz sve svoje dobre stare stvari

Koncerti američkog benda predvođenog Sarajlijom su tsunami energije i emocija, a njihov stil je teško definirati - gypsy punk premazan rock, metal i sevdah momentima, stoji u najavi.

Bend Kultur Shock osnovan je 1996. u Seattleu pod vodstvom Srđana Jevđevića koji je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svjetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića i Jelloa Biafru. Takva reputacija underground atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Billy Goulda, basiste slavnih Faith No More.

Kultur Shock je ostvario brojune suradnje s imenima: Esma Redzepova, Serj Tankian, Yuri Yunakov, Ivo Papasov, Robert Soko, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut, Slavic Soul Party!, La Plebe, Dubioza Kolektiv, Alexander Hacke, Jack Endino, Edo Maajka...

Od 1996. do danas, američka grupa Kultur Shock predvođena Srđanom 'Ginom' Jevđevićem objavila je osam studijskih i tri live albuma, dva DVD-a, odsvirali su gotovo tisuću koncerata širom svijeta na više od 40 europskih, desetak sjevernoameričkih i nekoliko azijskih turneja. Koliko u žestokom rocku, Kultur Shock je toliko i u naslijeđu balkanskog zvuka, tako da ih kritika često svrstava u gipsy punk rock ili etno metal ladicu, navodi se u priopćenju.

Izvor: Društvene mreže