OMILJENI AKCIJSKI JUNAK

[VIDEO] Pogledajte ekskluzivni intervju s Liamom Neesonom povodom izlaska novog hita 'Zaštitnik': 'Mislim da ovaj film ima dušu'

30.01.2021 u 12:30

Bionic
Reading

Donosimo kratak intervju s Liam Neesonom povodom njegovog novog filma 'Zaštitnik' koji igra u hrvatskim kinima. Da je Liam fantastičan akcijski junak, to znamo već godinama, ali kad pogledamo 'Zaštitnika', koji je puno više od akcije ponovno nas podsjeti koliko je svestran, Eastwoodovski uvjerljiv i prepoznatljiv

Neeson u intervjuu otkriva ponešto o junaku kojeg glumi, ali i otkriva da su cijeli film snimili u 29 dana.

Puno sam čitao o tome kako se veterani nose s ratom, čitao sam o Korejskom ratu kojeg nazivaju Zaboravljeni rat i o Vijetnamskom. Pročitao sam nekoliko knjiga o poznatom američkom snajperistu koji se borio u Vijetnamskom ratu. Na neki sam način internalizirao to što sam pročitao. Poznajem nekoliko bivših britanskih vojnika i razgovarao sam i s njima o njihovim iskustvima i kako je rat utjecao na njih. Mnogi su mi priznali da su se zatvorili, da su doživjeli stvari koje nitko ne bi smio doživjeti. Jer su branili svoju zemlju ili što već. No dio se njihova srca zatvorio. Činilo mi se da je to ključno za moj lik. I dijete kojem pokušavam pomoći polako prodire do okova srca mog junaka. I to je baš lijepo. Mislim da film ima dušu.

Nedavno je priznao da je odlučio kako će prestati snimati akcijske filmove.

'Imam 68 i pol. Napunit ću 69 godina 2021. Snimit ću još nekoliko filmova ove godine, nadam se, ako nam Covid-19 to dopusti. Nekoliko filmova mi je na rasporedu. Mislim da će to biti to. Osim ako se ne nađem na hodalici za stare i nemoćne', našalio se Liam Neeson.

  • +8
Liam Neeson Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uz Liama Neesona koji se dokazao u brojnim ulogama i žanrovima (Pokajnik, serijalu Ratovi zvijezda, serijalu 96 sati, serijalu o Batmanu Vitez tame, Non stop, Schindlerova lista, Putnik i mnogim drugim hitovima) u filmu 'Zaštitnik' glume i Juan Pablo Raba te Katheryn Winnick.

Juan Pablo je poznat domaćoj publici po svojim ulogama u serijama Narcos (Gustavo Gaviria najbliži suradnik Pabla Escobara) te 'Agenti S.H.I.E.L.D-a' dok Katheryn je svima poznata kao neustrašiva Lagertha iz hit serije Vikinzi.