drugačije i svježe

[VIDEO] Odbrojavanje do Božića: I ove godine glazbenici su se potrudili i servirali nove pjesme za ljepše blagdane

14.12.2021 u 06:25

Bionic
Reading

Najradosnije i najrazigranije doba godine već naveliko vlada, a mnogi se vole opustiti slušajući klasike poput 'All I Want For Christmas Is You', 'Last Christmas', 'It's Beginning to look a lot like Christmas' i mnogih drugih. Osim stranih hitova, brojni su oni domaći, a svake godine izađu i neke nove božićne pjesme koje prolete ispod radara. Neke vam se neće svidjeti, neke i hoće, ali sve su te pjesme nešto drugačije i svježe

Nešto bez čega ne možemo nijedan Božić su - božićne pjesme. Mnogi vole božićne klasike, no ako je netko u potrazi za novim božićnim zvucima, imamo nešto za njega. Jer zahtjevna i zabavna utrka za naklonost domaćih slušatelja nastavlja se i ove godine, pa su si domaći glazbenici dali truda. Popis je ove zime ponešto kraći premda još ima vremena za nešto friško u ovo svečano vrijeme. Kome je uspjelo to da se njegove pjesme slušaju svakog prosinca, poslušajte i procijenite!

Među prvima koji su ove godine izbacili božićni song bend je Daleka obala. Predstavili su pjesmu 'Rođendan, Božić i Nova godina', a prati je originalan animirani videospot. Nova pjesma, iza čijeg teksta i glazbe stoji Zoran Ukić, poručuju iz benda - uči da kroz život trebamo kročiti kao da je svaki dan rođendan, Božić i Nova godina. Premda ovaj novitet iz radionice splitske grupe po naslovu i vremenu objavljivanja daje naslutiti da je namijenjen samo za blagdansko doba, to ipak nije isključivo tako. Naime riječ je o pjesmi koja nosi univerzalnu poruku te poručuje 'da se radujemo životu i budemo zahvalni na svakom danu pred nama'.

Za animirani videospot zaslužan je Dean Dvornik, a osmislio ga je u SAD-u, u kojem trenutno živi. Prikazuje članove Daleke obale koji prolaze kroz neobične avanture, a cijelu priču zaključuju svojim novogodišnjim nastupom na kojem vlada, baš kao i u stvarnosti, neopisiva atmosfera.

Izvor: Društvene mreže

Ove godine božićnu pjesmu snimila je i Majda Šušelj Tara, nekadašnja pjevačica grupe Karma, a danas ima uspješnu solističku karijeru. Paralelno s voditeljskim poslom na radiju snima nove pjesme za djecu te priprema male pjevače za festival Voci nostre i autorske pjesme za svoj solo album.

'I dalje radim na dječjim pjesmama. Tako sam i krenula pisati božićnu pjesmu za djecu, no jedan me stih vratio u doba Karme, kada sam sve božićne pjesme pisala sama. Kada sam napisala ovu pjesmu, iako sam se dvoumila, odvažila sam se i poslala demo verziju Ivanu Zaku, s kojim sada već tri godine uspješno surađujem. Odlučio je po mojoj želji napraviti aranžman tako da bude zabavna i plesna. Veselim se pozitivnoj vibri, kao i pozitivnoj poruci pjesme 'Božić je blizu', što u ovo doba jako nedostaje', poručila je pjevačica te je snimila i spot pod producentskom palicom IZ Videos u drvenoj kući nadomak Zagreba.

Izvor: Društvene mreže
  • +6
Majda Šušelj Tara Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sandi Cenov nazvao je svoju božićnu pjesmu 'U ponoć', a riječ je o spoju romantike i veselja kojom priziva uspomene na prve ljubavi. 'U ova čudna vremena nije lako pronaći inspiraciju za normalnu, pozitivnu ljubavnu pjesmu, pa sam tako jedne noći naprosto samo zažmirio te prizvao Božić i sve emocije koje nam to doba godine nosi - i dogodila se ova pjesma 'U ponoć'. Oduvijek sam tvrdio da je božićno vrijeme najromantičnije doba godine, a ti su dani idealni da se čovjek zaljubi', smatra Sandi.

Sandijev autorski potpis, kada govorimo o glazbi i tekstu, i ovoga puta našao se na novom singlu, za aranžman se pobrinuo Mihael Blum, a cijela glazbena priča dobila je videospot. Kadrovi za spot 'U ponoć' snimljeni su na lokaciji u Lovranu, u kući Sandijevih prijatelja, a zabilježila ih je ekipa Hit Produkcije.

Izvor: Društvene mreže

Goran Karan i 4 tenora za ovaj su advent pripremili božićnu pjesmu i spot pod nazivom 'Divna je noć'. Pjevač je ideju za glazbu ove pjesme nosio dug niz godina, a 'istinsku bit' Božića sažeo je u stihove i otpjevao je s tenorima. Nikša Bratoš zaslužan je za aranžman pjesme u kojoj je spojio suvremen, ali i tradicionalan zvuk. Obiteljska okupljanja, okićeno božićno drvce, vatra koja tiho pucketa u kaminu, nasmiješena dječja lica kada se otvaraju darovi... poznata i topla atmosfera u okruženju duha dalmatinske tradicije vidljiva je u svakom kadru spota čiji je redatelj Željko Petreš, najavili su iz diskografske kuće Scardona.

'Pjesma 'Divna je noć' nastajala je dugo vremena, jer glazbu nosim već petnaestak godina, a ove su mi jeseni došli i stihovi. Kada se to konačno dogodilo, postao sam svjestan da sama njena narav traži da je, osim mene, glasom donesu još nečije duše. Zato su 4 tenora istovremeno vrlo originalan i sasvim logičan izbor. Njihovi glasovi godinama su kultivirani klasičnom glazbom i oblikovani u moćno izražajno sredstvo. Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco, Vlado Garić i Filip Hozjak vrlo su različite osobe pa su svojom izvedbom suštinskoj poruci pjesme dali širinu i raznolikost. Izazov je bio upresti sve naše glasove u cjelinu koja svakom svojom pojedinačnom bojom slavi zajedništvo', ispričao je Karan.

Izvor: Društvene mreže

Nova božićna pjesma izašla je iz kuhinje glazbenika Zdravka Valentina, Dražena Žerića Žere i Vladimira Kočiša Zeca. Snimili su pravu audiovizualnu čestitku, pripremili svoje fanove na nadolazeće blagdane i dodali još jednu božićnu skladbu na playlistu za ukrašavanje bora i ples oko lampica.

Izvor: Društvene mreže