OLIGARH NA AERODROMU

[VIDEO] Nakon sankcija u Velikoj Britaniji, Roman Abramovič snimljen na aerodromu u Tel Avivu, na putu do svoje konačne destinacije

16.03.2022 u 10:11

Bionic
Reading

Malo je tko u sjedokosom muškarcu s naočalama za vid na nosu i zaštitnom maskom za lice, koji je šetao po aerodromu u Tel Avivu, prepoznao vlasnika nogometnog kluba Chelsea i vjerojatno jednog od najpoznatijih ruskih oligarha Romana Abramoviča

Zbog aktualne situacije i rata u Ukrajini, na udaru su posljednjih tjedana i ruski oligarsi, među kojima je i vlasnik nogometnog kluba Chelseaja, Roman Abramovič. Upravo iz tog razloga ne treba čuditi da javnost prati svaku informaciju oko njega, te sa zanimanjem prati gdje se nalazi.

Nakon što mu je Velika Britanija 'stisnula' sankcije i zamrznula imovinu, nekada jedan od najmoćnijih i najbogatijih ljudi na svijetu svoje je dvije jahte i čak 14 zrakopolova, prema pisanju Sky Newsa, 'prebacio' u Tel Aviv, gdje je snimljen u VIP loungeu zračne luke u Tel Avivu.

Tek su slučajni prolaznici na aerodromu u Tel Avivu u sjedokosom su muškarcu, skrivenom iza naočala za vid i maske za lice, prepoznali ovog ruskog oligarha. Svojom odjećom i stavom Abramovič nikako nije odavao dojam da je riječ o čovjeku koji na svojim računima ima milijarde dolara.

No, Izrael nije njegova nova destinacija gdje će nastaviti svoj život, budući da ima njihovo državljanstvo, već samo država kroz koju je prošao na putu do konačnog odredišta - Moskve. Oligarh je snimljen u VIP lounge dijelu tamošnjeg Ben Gurion aerodroma i to je zapravo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako su mu date sankcije.

Roman Abramovič Izvor: Profimedia / Autor: BEN STANSALL / AFP / Profimedia

Iz Tel Aviva Abramovič je prvo stigao do Istanbula, a potom i do konačne destinacije - aerodroma u Moskvi. Prema pisanju Reutersa, Abramovič u Rusiju nije došao kako bi se susreo s predsjednikom Vladimirom Putinom.

A da je njegov privatni avion stigao do Moskve otkrio je Twitter račun koji prati sve letove ruskih oligarha, na kojem je jasno kako je Abramovičev Gulfstream G650 nakon što je poletio iz Tel Aviva u Istanbul, nakon kratke stanke stigao do Moskve, izbjegavajući let iznad jugoistočnog područja Ukrajine.