osvježenje na sceni

[VIDEO] Davor Gobac i sin Vili imaju zajednički bend, poslušajte kako zajedno 'praše'

01.01.2022 u 13:00

Bionic
Reading

Mnogima je već poznato kako je sin frontmena Psihomodo Popa i Deane, nekadašnje balerine HNK krenuo očevim stopama te da ima bend Donkey Hot. Sada su opet i sim udružili snage u zajedničkom projektu, grupu kojeu su nazvali Vili & DeBili, a već su snimili i album

Vili Gobac svojedobno je izjavio da će, ako se dogoditi pjesma koju bi on i otac, pjevač grupe Psihomodo Pop mogli zajedno otpjevati, to i napraviti. No oni su s poznatim producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem osnovali bend. Za gitaru i pjevanje zadužen je Dado Gobac, bas gitaru svira Skansi a bunjeve svira, ali i također pjeva Vili Gobac.

Bend je nastao u doba lockdowna i najstrožih covid mjera pa su i svih sedam pjesama s prvog im albuma 'No. 1' snimali s maskama na licima i propisanoj distanci. Prateći video, objavljen 'u komadu', sugerira drukčije, ali isti je nastao nakon popuštanja mjera.

Četiri od sedam pjesama autorski potpisuje Dado Gobac, Vilijeva je 'Psiho', a 'Poslić' je obrada pjesme 'Act Naturally' country legende Bucka Owensa, koju su u svom repertoaru imali i The Beatlesi. Aranžmani su rezultat bendovskog rada, osim 'Udari glavom' i 'Ringišpil', gdje aranžman, kao i produkciju cijelog albuma 'No. 1' potpisuje Skansi, navodi se u priopćenju iz Dallas Recordsa. Trojkakombinira punk rock, blues rock, garage rock, country rock i power pop zvuk new vawea.

Izvor: Društvene mreže