OTKRILE JE NOVE GENERACIJE

Vesna Pisarović o velikoj popularnosti koji uživa: 'Vjerujem da je nostalgija veliki 'krivac' ove neočekivane euforije kojoj se nisam niti u snu nadala'

28.04.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Pjevačica je dočekala svoj veliki koncert u Domu sportova koji je najavila negdje na početku pandemije koji će se održati 29. travnja, a za kojeg su ulaznice doslovno - planule. U međuvemenu je snimila, kako je izjavila, album posve drugačijeg zvuka i pristupa s obradama sevdaha

'Vjerovala sam da ću prije ovog koncerta uspjeti privršiti nekoliko svojih novih pop pjesama. Jer pandemijsko razdoblje, koliko god se činilo ponekad beznadežnim i dugim, ipak je bilo i kreativno i vratilo me pisanju pjesama. No, pripreme za koncert zahtijevaju apsolutnu posvećenost, tako da sam ovaj radni zanos morala sada staviti po strani. No, paralelno sam uspjela snimiti jedan album posve drugačijeg zvuka i pristupa - a to je album prerade sevdaha. Rad na njemu sam započela u Berlinu s berlinsko-francuskim jazz glazbenicima, neposredno prije pandemije, a ovih dana smo ga priveli kraju', izjavila je za Večernji list.

Rekla je da sa sigurnošću može reći da će se zauvijek baviti glazbom na ovaj ili onaj način, ali gdje će živjeti za nekoliko godina, ne zna, jer smatra da 'jednom kad se otisneš, svaki drugi put je lakše i ljepše'. Studirala je u Haagu, Londonu, bila u Istanbulu... Kaže da su sva tri grada su krasna i jako različita i da hranu kakvu priređuju u Istanbulu sanja još i danas. U Den Haag bi se, priznala je, voljela vratiti, a u Londonu je oduvijek željela živjeti. Ondje joj je živjeti bilo je skučeno, no studirati na Guildhallu izdvojila je kao neprocjenjivo iskustvo.

Na pitanje koliko ju je jazz glazbe promijenila kaže: 'Za usvajanje glazbe, no i za bilo koji stvaralačko-kreativni proces, nužno je biti malen i fragilan. Upravo suprotno od slike pop dive kakvu je zamišljamo i kakvu želimo da ona ustvari bude. Tako da nam tom mom putu usvajanja glazbe, vjerujem da se jesam promijenila. Kako znam u šali reći - sada služim kraljici Muzici', ponosna je pjevačica.

O njezinim hitovima koji se slušaju i danas te privlače i mlađu publiku, a ne samo one koji su s tim pjesmama odrasli, kaže: 'Vjerujem da je nostalgija veliki "krivac" ove neočekivane euforije kojoj se nisam niti u snu nadala. A drugi razlog su možda melodičnost i neka nevinost u stihovima pjesama kakve smo Milana Vlaović Kovaček i ja tada pisale. A možda pogađaju i upravo ono nešto što nedostaje na ovdašnjoj glazbenoj sceni.

  • +2
Vesna Pisarović Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX