FINALE SERIJE 'POČIVALI U MIRU'

Velik obračun Martina Strugara s vlastitim demonima

22.03.2013 u 10:45

Bionic
Reading

U petak 22. ožujka u 21.35 sati na Prvom programu HTV-a kreće velik i dramatičan rasplet napete domaće serije 'Počivali u miru'

Zadnja epizoda serije 'Počivali u miru' donosi konačno razrješenje priče Martina Strugara Miodrag Krivokapić), umirovljenog zatvorskog čuvara koji je pomagao novinarki Luciji Car Judita Franković) u istraživanju zatvorskog groblja. U velikom raspletu serije (nadamo se tek prve sezone) otkrit će se što muči i proganja Martina Strugara, što to točno nosi na savjesti. Na kraju 11. epizode Martin je završio u bolnici i teško bolestan pripovijeda svoju priču Luciji, koja je već skupo platila istraživanje zatvorskog groblja i koja je donijela odluku da završava s istragama, a možda i s novinarstvom.

Miodrag Krivokapić priznao je da se malo pribojavao snimanja te zadnje epizode. 'Naime riječ je o zahtjevnim i duboko emotivnim scenama. No jako sam zadovoljan time kako smo to snimili, kao što sam iznimno zadovoljan cijelom serijom i moram reći da sam ponosan što sam bio dio tog projekta', izjavio je glumac.

'Sjećam se da smo svi jedva čekali da stvar krene, a evo, već je kraj. Zadovoljna sam svime i želim nam svima malo više hrabrosti za ovakve projekte. Ekipa je bila sjajna! Želim vam svima da uživate u zadnjoj epizodi - ili će se možda nastaviti? Vidjet ćemo', rekla nam je Judita Franković, otvorivši mogućnost nastavka.


'I prije emitiranja zadnje epizode mogu reći da sam iznimno zadovoljan i ponosan. Zadovoljan sam jer je serija naišla na odličan prijem i javnosti i kritike, koja ju je proglasila najboljom u proteklih 25 godina. Zadovoljan sam i ponosan time što je serija otvorila brojne teme s kojima se do sada najčešće ni naša kinematografija, a kamoli televizija, nije usudila suočiti. Istraživanje napuštenih zatvorskih grobova bilo je zapravo svojevrsna potraga za istinom, pokušaj zatvaranja nekih starih rana i društvenih trauma, ali i suočavanje sa stvarnošću', rekao nam je producent serije Robert Tomljenović

'Sjajan posao, uz glavne glumce Juditu i Miodraga Krivokapića, napravili su redatelji Goran Rukavina i Kristijan Milić, kao i direktor fotografije Mario Sablić, koji je vizualnim identitetom seriju 'Počivali u miru' svrstao uz bok najboljih europskih serija. Snimili smo vrhunsku dramsku seriju koja bez dvojbe pomiče granice domaće dramske televizijske produkcije. Pokazali smo da se u Hrvatskoj može snimiti kvalitetna i respektabilna dramska serija, da hrvatski glumci znaju glumiti (bilo je brojnih glumačkih 'iznenađenja' u seriji), dok je HTV odabirom i emitiranjem ove serije na najbolji način pokazao da kao javni servis potiče i podupire proizvodnju kvalitetnog domaćeg sadržaja', dodao je Tomljenović.

U zadnjoj epizodi glume Judita Franković, Miodrag Krivokapić, Slaven Španović, Buga Župarić, Jelena Miholjević, Boris Svrtan, Zijad Gračić, Petar Ćiritović i drugi.