DOLAZI BALI-BEG

Večeras dvosatno finale 'Sulejmana Veličanstvenog'!

04.04.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Najskuplja i najprodavanija turska serija 'Sulejman Veličanstveni' odlazi na odmor, a RTL televizija je svojim gledateljima pripremila pravu poslasticu – dvosatno finale serije u kojem se vraća najveći miljenik, Bali-beg Malkočoglu!

Hrvaticama najdraži lik turske serije 'Sulejman Veličanstveni', zgodni ratnik Bali-beg Malkočoglu, vraća se na ekrane RTL televizije, i to u posljednjem, dvosatnom izdanju serije prije odlaska na pauzu. Iako je radnja serije odmakla za nekoliko godina, Bali-beg na prvi pogled nije nimalo ostario, a njegovom šarmu i muževnošću neće odoljeti ni njegova simpatija, Huremina kćer Mihrimah.

Osim što će unijeti nemir u njezin odnos s mladim pjesnikom Jahjom Tašlidžalijem, Bali-beg će svojim povratkom započeti novu eru ratnih pohoda sultana Sulejmana. Naime, Bali-beg se vraća na dvor netom nakon Ibrahimove smrti kako bi obavijestio sultana da Mlečani planiraju atentat na vladara osmanskog carstva! Bali-beg je s vremenom postao iskusan vojnik, ratovao je na području Moldavije, a njegov povratak u palaču bit će od iznimne važnosti za vladara.

 


U posljednjim nastavcima 'Sulejmana Veličanstvenog' napetosti uzrokovane Ibrahimovom smrću se ne smiruju. Hurem polako shvaća da sultanija Šah nije ona kojom se predstavlja pa odluči izazvati sve svoje neprijatelje organiziranjem haremske zabave nakon što završi žalovanje za Ibrahimom.

Hatidže ludi zbog Huremine zabave, ali će se ubrzo smiriti kada na dvor dođe Mahidevranina robinja Diana koja ima poseban zadatak - osvetiti se Hurem! U međuvremenu se Tašlidžali teška srca oprosti od Mihrimah, Šahuban dozna gdje je sahranjen Ibrahim-paša, a princ Mehmet tuguje zbog odgode njegovog odlaska u sandžak.

Kako izgleda Bali-begov povratak, borba za prevlast na dvoru sultana Sulejmana i osvećivanje zbog Ibrahimove smrti, doznajte u današnjoj finalnoj epizodi 'Sulejmana Veličanstvenog' u 20 sati na RTL televiziji!