SVE JE VEĆ SPREMNO

Večeras 67. po redu Zagrebački festival: Vode ga Jelena Lešić i Ivan Vukušić

24.01.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Teku posljednje pripreme za večerašnji, 67. po redu Zagrebački festival. Probe se odvijaju već dva dana, svi izvođači su stigli i uvježbavaju svoje scenske nastupe, a svoje pozicije i uloge uvježbavaju i voditelji. Ove godine čast je pripala lijepoj i talentiranoj Jeleni Lešić i njenom kolegi, šarmantnom Ivanu Vukušiću

Osim njih dvoje, iz 'autorskog kutka', javljat će se Milan Majerović Stilinović, voditelj komunikacija HDS-a i Marko Tolja. U svom kutku ugostit će tijekom večeri brojne autore čije će se pjesme izvesti na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu, stoji u najavi.

Svijetla pozornice pale se već od 14h kada kreće generalna proba, a prijenos na HRT2 počinje u 20:30 sati. 21 izvođač imat će priliku izvesti svoja umjetnička djela uživo na pozornici u City Plazi (Slavonska avenija 6) uz pratnju orkestra glazbenog producenta Nikše Bratoša na zaista spektakularnoj pozornici.

Nastupit će: Alka Vuica, Ana Opačak, Bang Bang, Elis Lovrić, Hari Rončević, Ida Prester, Leteći Odred, Lorena, Maja Posavec, Marin Jurić-Čivro i Nina Kraljić, Marko Kutlić, Meri Andraković, Mia Negovetić, Miki Solus, Nikola Marjanović, Opća Opasnost, Pavel i Tedi Spalato, Petar Dragojević, Stijepo Gleđ Markos, Tadej i Teška Industrija.

'Odbrojavamo sate do večerašnjeg festivala! Sve je spremno i osjeća se jedna pozitivna energija među izvođačima, autorima i organizatorima festivala. Čekaju nas već dobro poznata imena hrvatske glazbene scene, nekoliko debitanata i pjesme različitih stilova. Iz godine u godinu sve sam ponosniji na ovaj festival i ono što predstavlja za glazbu i glazbenike', istaknuo je umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Neno Belan.