RASPRODANI KONCERT

[VIDEO] Usprkos kiši: Pogledajte kako je Šalata 'proključala' kad su Pipsi odsvirali 'Dinamo ja volim' koju nisu godinama izvodili

11.09.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Sinoć je kultni zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips održao dugoočekivani koncert na Šalati za koji se tražila karta više budući da je bio rasprodan

Pipsi uvijek vrlo pažljivo biraju kada će u Zagrebu svirati veliki koncert. Posljednji takav održan je 2014. u rasprodanoj Maloj dvorani Doma sportova i dan danas drži posebno mjesto u biografiji benda.

Jesenska koncertna sezona u Zagrebu, počela je upravo nastupom Pipsa na Šalati, najvećim samostalnim koncertom kultnog benda koji je sinoć svojoj vjernoj publici podario sjajan nastup.

  • +5
Pips, Chips & Videoclips na Šalati Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Izveli su svoje dobro poznate hitove poput 'Svaku noć sam pijan', 'Tintilinti', 'Bi li ili ne bi', 'Sex u školi', 'Zdenka i vanzemaljci', 'Dođi vilo', 'Bog', 'Mala fufica', 'Gume na kotačima' i 'Malena', 'Na putu prema dole' koje je publika oduševljeno prihvatila, a kad su zasvirali 'Dinamo ja volim', Šalata je doslovce 'proključala'.

O koncertnom prostoru na Šalati progovorio je i Ripper u svom intervjuu za tportal.

'Nisam nostalgičan, ali podsjećam da Zagreb od šezdesetih nije sagradio niti jedan sličan open air venue tog kapaciteta. Dostupan cipelcugom i gradskim prijevozom, ograđen i tako adekvatan za komercijalne koncerte. Klubovi su nešto drugo, zatvorene sportske dvorane nešto treće, a Arena nešto četvrto. Šalata pokriva profil zabave koja je prerasla klubove, a ne teži Arenama, nema taj domet niti volju za kompromisom. Potres je skinuo koprenu s utvare da je Zagreb nešto više od evropske suburbije jer nemogućnost alternative, a vjerujte, intenzivno se tražio zamjenski prostor ponajmanje zbog Pipsa, odaje sliku selendre, koja ne baštini i nije ju briga. Na koncu ispada da smo se i ovaj puta dekicom pokrili taman koliko se može, a to mi, nemojte zamjeriti, ide specijalno na živce. No, sve to skupa samo je kap u moru puno većih problema', rekao je tad Ripper.

Pipsi sviraju Dinamovu himnu na Šalati Izvor: Društvene mreže / Autor: crni goran/Youtube

U jednom je ranijem intervjuu za Večernji list, frontmen Pipsa Ripper, odnosno Dubravko Ivaniš, je otkrio i zbog čega ne sviraju pjesmu 'Dinamo ja volim' na koncertima.

'Koncert je od početka do kraja zaokruženo djelo, barem se trudimo da bude takav. Setlistom, koja se stalno mijenja, mijenjamo sebe i profiliramo publiku. U tom smislu moguće je da ne sviramo pjesme koje nisu timski igrači, odnosno strše u tom našem filmu kao eksces. Uvijek sam težio tome da ljudi vjeruju brendu i da nije važno sviramo li ovo ili ono, hoće li biti gostiju ili ne, i nastupaju li gutači vatre i plesačica na trapezu. Ideš na Pipse, a ne na Jukebox', rekao je prije nekoliko godina Ripper.

Inače, Pips, Chips & Videoclips su osnovani početkom devedesetih u Zagrebu, a prvu popularnost su stekli 1992., nakon snimanja pjesme 'Dinamo ja volim', koja je postala neslužbenom himnom navijača zagrebačkog nogometnog kluba.