SPORTSKA DRAMA

'Uskrsnuće šampiona' - legendarni Samuel L. Jackson u još jednoj nezaboravnoj ulozi

26.01.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Jedan neuspješni, ali nadobudni mladi novinar, jedan zagonetni beskućnik i jedna zapanjujuća životna priča bazirana na stvarnim događajima recept su za emotivno gledateljsko iskustvo koje bi si svatko trebao priuštiti

Uskrsnuće šampiona (Resurrecting the Champ), sportska drama iz 2007. godine nastala pod budnim i brižnim okom američkog redatelja Roda Luriea (Predsjednička igra, Kandidat, Predstraža), emotivno je gledateljsko iskustvo koje biste si svakako trebali priuštiti neovisno o tome ubrajate li se među ljubitelje dotičnog podžanra ili ne.

Svijet voli pobjednike

Erik Kernan Jr. (Josh Hartnett, Opaki igrači, 30 dana noći, Pad crnog jastreba) mlad je, pa stoga također i nadobudan, ali i 'zelen' sportski novinar koji se još uvijek bori za svoje mjesto pod nesmiljeno vrućim i izrazito izbirljivim lonsanđeleškim suncem.

Premda ni u njegovom profesionalnom (njegov urednik, naime, ozbiljno sumnja u njegov spisateljski talent) ni u njegovom privatnom (nedavni gubitak oca, kompliciran odnos s bivšom suprugom, pomalo 'klimav' odnos sa sinom...) baš i ne 'cvjetaju ruže', Eriku će se sreća jedne večeri neočekivano nasmiješiti kada nabasa na (netom pretučenog) postarijeg beskućnika poznatog pod nadimkom 'Šampion'.

Šampion (tumači ga neponovljivi Samuel L. Jackson), a kako će se to uskoro ispostaviti, zapravo nije nitko drugi nego Bob Satterfield - sportska atrakcija iz 1950-ih, nekadašnji treći boksač svijeta u teškoj kategoriji za kojeg više-manje svi pretpostavljaju da je već odavno napustio ovaj svijet.

Shvativši da bi se moglo raditi upravo o onoj vrsti bombastične novinarske priče koja je u stanju trajno proslaviti (a možda čak i nagraditi pokojim Pulitzerom) osobu koja stoji iza nje, Erik će zdušno prionuti na posao ne pitajući se pritom previše je li baš sve što Šampion govori nužno istina, cijela istina i ništa osim istine...

Vrhunski odglumljen, iznenađujuće kontemplativan te emotivan (ali ne i patetičan), Uskrsnuće šampiona film je koji svakako vrijedi 'škicnuti', a što možete učiniti uz pomoć streaming servisa Pickbox NOW!