GODINA SUZA I LEKCIJA

Umjesto na letu za Dubai, Josipa Pavičić završila u bolnici: 'Netko je imao drugačiji plan'

30.12.2021 u 17:02

Bionic
Reading

Voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić nakon dulje stanke vratila se na Badnjak na male ekrane te u sklopu emisije IN magazin vodi novu rubriku pod nazivom 'Sasvim opušteno'. Opušteno je Josipa planirala privesti kraju 2021., za nju i ne baš godinu za pamćenje, ali kako piše u objavi na Instagramu, 'netko je imao drugačiji plan'

'Dovoljan je jedan dan u bolnici, da shvatimo koliko smo sretni i koliko je naše svakodnevno gunđanje minorno', jedna je u nizu poruka koje Josipa objavljuje na svom Instagramu, i koje ostavljaju dojam da je riječ o citatima iz njene neke nove knjige.

'Svi koji misle kako im je život težak, grozan, jadan i kako je njima najteže trebali bi provesti samo jedan dan u bolnici. Imamo sve, a plačemo kao da nemamo ništa. Bavimo se trivijalnostima, ljutimo se, ogovaramo, zamjeramo... nema smisla kažem vam. Život je blagoslov i dok god je zdravlja možemo sve promijeniti', napisala je Josipa u objavi i poručila svojim pratiteljima: 'Čuvajte svoje zdravlje'.

Nešto kasnije Josipa je na Instagramu podijelila i selfie iz bolničkog kreveta i time pokazala da prije napisano nije tek citat iz neke nove knjige, nego svježe doživljeno iskustvo.

'Danas sam trebala biti na letu za Dubai, s najdražim osobama. Ali, netko je imao drugačiji plan. Moj me život odlučio potpuno očistiti od boli i mulja jer je 2021. godina za mene bila upravo to: GODINA SUZA I LEKCIJA', piše u objavi Josipa i dodaje kako je bila jaka i zahvalna ovoj godini bez obzira koliko ju je boljela.

'Dobro je da nas mlatne po glavi kad zabrazdimo jer nitko i ništa nije vrijedno našeg mira. Tek jedan dan u bolnici dovoljan je da shvatimo kako su dokazivanja, obazrivosti, davanje stotinu prilika, zamjeranja, iskrivljeni prioriteti samo dio ljudske gluposti. Nesvjesnost i um isključimo tek kad se suočimo s višom silom', piše dalje Josipa, koja je nedavno s društvenih mreža maknula zajedničke fotografije sa zagrebačkim ginekologom Markom Kisićem, nakon čega su domaći mediji pisali kako je njihovoj vezi došao kraj.

  • +5
Josipa Pavičić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

'Jučerašnja tuga može postati današnja radost; današnja radost može se sutra pretvoriti u tugu. Nepredvidivi život. Život je blagoslov, život je dar, život je danas. Budimo mu zahvalni i kad boli jer lako je zahvaljivati kad je sve dobro i onako kako bismo mi željeli', dijeli Josipa s pratiteljima svoje nove lekcije i u nastavku otkriva kako je njeno bolničko putovanje započelo u Božićnoj noći.

Zašto je završila u bolnici, Josipa ne otkriva, ali među zahvalama medicinskom osoblju koje je o njoj brinulo proteklih dana zahvaljuje se i kirurgu i abdominalnom kirurgu.

'Čuvajte svoje zdravlje, čuvajte sebe. Ja sam opet naučila jednu lekciju. Hvala! Volim vas i hvala što me pratite. Još koji dan i vraćam se sebi, svojoj obitelji, svojoj šumi, svojim prijateljima, svom poslu i svojim klijentima - ozdravljena i mudrija. A i Dubai će me upoznati uskoro', završava u optimističnom tonu svoju objavu Josipa.