problematični bambi

Dječja knjiga Zorana 'koštala' 5.000 eura, znate li odgovor?

09.11.2023 u 21:51

Bionic
Reading

U ovotjednom izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš?', fizioterapeut Zoran Lendić ispustio je osvojenih 10.000 eura riskirajući odgovor na dvanaestom pitanju o dječjoj knjizi. Tijekom igre iskoristio je sva tri džokera, a kviz je napustio osvojivši 5.000 eura

Vrgorčaninu je književnost zadala probleme već na sedmom pitanju o sestrama Andreja Sergejeviča Prozorova. U pomoć mu je točnim odgovorom priskočio džoker zovi, Josip Vuklijaš, koji je javnosti poznat kao jedan od džokera 'tri znalca' koji se koristio tijekom pandemijskih mjera umjesto džokera 'pitaj publiku'.

Zoranu je iduća prepreka bila glazbeno pitanje o pjesmi grupe Queen. Iako je i sam zapjevao točan odgovor, nesigurnost ga je navela da iskoristi džoker 'pola-pola' i potvrdi da je Scaramuccia lik iz commedije dell'arte koji se spominje u pjesmi 'Bohemian Rhapsody'.

Pitanje o filmu koji je snimljen prema knjizi Nicholasa Pileggija 'Wiseguy', natjeralo ga je da na 10. pitanju iskoristi i svoj posljednji džoker 'pitaj publiku'. Većina je glasala za odgovor Dobri momci, te iako se dvoumio između još jednog odgovora, Zoran je srećom odlučio vjerovati publici i time je prešao drugi prag i osvojio 5.000 eura.

Točnim odgovorom na iduće pitanje, o posjeti glavnog tajnika UN-a Zagrepčaninu Mateju, Zoran je osvojio lijepih 10.000 eura, no veselje je kratko trajalo. Naime, njegovu igru zaustavilo je 12. pitanje za 18.000 eura o dječjoj knjizi koja ove godine slavi stoti rođendan, pa je riskirajući odgovor, nažalost 'pao' na osvojenih 5.000 eura.

Njegov prethodnik Hrvoje Habljak, otvorio je današnju emisiju s osvojenih 600 eura iz prošle emisije. Kasnije ga je zadesila slična sudbina kao i Zorana. Bez džokera u rukavu, zapeo je na 11. pitanju iz književnosti te uspio zadržati osvojenih 5.000 eura.