tko želi biti milijunaš

Miroslavu je presudilo pitanje o planetu koji je zbunjivao stare Grke. Biste li vi znali odgovor?

14.12.2023 u 23:01

Bionic
Reading

U najnovijem izdanju emisije 'Tko želi biti milijuna' najveći osvojeni iznos od pet tisuća eura pripao je Miroslavu Babiru. Probleme mu je zadalo 11. pitanje o planeti koja je zbunjivala stare Grke

U ovotjednom izdanju emisije 'Tko želi biti milijunaš' najveći iznos od pet tisuća eura osvojio je Miroslav Barbir. Nastavljač iz prethodne emisije Matej Kunštek osvojio je 2500 eura, a posljednji natjecatelj, Tomi Kunović, iduću emisiju otvara s osvojenih tisuću eura.

Miroslav Barbir nastupao je kao drugi natjecatelj danas. Otac troje djece, rodom je iz Ploča, ali ga je posao odveo u Svetu Nedjelju pa već godinama živi u Zagrebu s obitelji. Bez problema je došao do devetog pitanja gdje je iskoristio prvi džoker.

Glazbeno pitanje glasilo je: 'Prvu britansku invaziju' na SAD u 1960-ima predvodili su Beatlesi i Stonesi. Kad se zbila 'druga britanska invazija'?, a ponuđeni odgovori bili su: u 1970-ima, u 1980-ima, u 1990-ima, u 2000-ima.

Miroslav nećkao, a naposljetku se odlučio iskoristiti 'džoker zovi' te je u pomoć je pozvao prijatelja koji mu nije uspio pomoći prije isteka zadanog vremena. koji ga je tražio da ponovo pročita pitanje te je nažalost vrijeme za njegov odgovor isteklo.

Iz tog razloga, na istom pitanju odlučio je iskoristiti i 'džoker pola-pola' nakon kojeg su mu ostali odgovori 'u 1980-ima 'i 'u 2000-ima". Miroslav je da točan odgovor te osvojio 2500 eura.

Znao je odgovor na 10. pitanje o najdugovječnijoj kolumni u povijesti hrvatskog novinarstva te je prešao drugi prag od pet tisuća eura, a na raspolaganju je imao još i 'džoker pitaj publiku'.

Ipak, 11. pitanje o planetu koji je zbunjivao stare Grke zadalo mu je probleme. Pitanje je glasilo: 'Koji je planet toliko zbunjivao stare Grke da su ga nazivali Apolon ako bi ga vidjeli ujutro, a Hermes navečer? Ponuđeni su odgovori bili: 'Jupiter', 'Saturn', 'Mars' i 'Merkur'. Miroslav je naglas dijelio svoje sumnje pa nije htio iskoristiti preostali džoker. Nažalost, njegov odgovor nije bio točan i napustio je igru s pet tisuća. Znate li vi odgovor na to pitanje?

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'