TKO GOVORI ISTINU?

U preuređenje uložila milijune, pa za radnike više nema: Na adresu Sofije Vergare stigla tužba

06.12.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Nakon optužbi od strane tvrtke koja je bila zadužena za radove na vili Sofije Vergare, oglasio se i njezin odvjetnik koji tvrdi da izvođači radova ne samo da su pretjerano naplatili, već su sve odradili nekvalitetno i nemarno

Izvođači radova, koje je za renoviranje svoje vile u Los Angelesu angažirala Sofia Vergara, odlučili su tužiti slavnu glumicu jer im, tvrde, nije platila više od 1.7 milijuna dolara.

Kako stoji u tužbi podnesenoj još 27. studenog, a koju je na uvid dobio magazin People, tvrtka Reside Custom Homes optužila je 51-godišnju zvijezdu 'Moderne obitelji' da im nije platila dvije fakture poslane u ožujku i sprnju 2023. godine za dovršene radove na kući i to u ukupnom iznosu od 1.700.492,64 dolara.

Uz to optužuju najplaćeniju holivudsku glumicu za kršenje ugovora, prijevaru i namjerno miješanje u ugovorne odnose.

Na sve se oglasio i glumičin odvjetnik Martin Singer, koji je magazinu People poslao službeno priopćenje, a u kojem stoji: 'Moja klijentica je uložila žalbu izvođaču radova nekoliko mjeseci prije podnošenja ove lažne tužbe. Potraživanja Sofije Vergare odnosila su se na značajno prekomjerno naplaćivanje od strane Residea, nekvalitetan i nemaran rad te duga odugovlačenja za što je tražila odštetu veću od 5 milijuna dolara. Uvjereni smo da će moj klijent pobijediti u ovom sporu.'

Zapisi pokazuju da je Vergara 2020. godine kupila kuću za oko 26 milijuna dolara, i to dok je još bila u braku s bivšim suprugom Joeom Manganiellom. Par, koji je u srpnju 2023. objavio da se rastaje nakon sedam godina braka, samo mjesec ranije je ponovno stavio na prodaju drugu kuću koju su posjedovali, tražeći za nju 18 milijuna dolara.

Prema dokumentaciji izvođača radova — koji navodi Vergaru i njezinog poslovnog partnera, izvršnog direktora i osnivača Latin World Entertainmenta Luisa Balaguera kao vlasnike imanja — Vergara je angažirala tvrtku Reside Custom Homes u travnju 2022. da joj renoviraju novu kuću, a oni su izvorni opseg posla dovršiliprema dogovoru do prosinca 2022.

  • +5
Sofia Vergara Izvor: Profimedia / Autor: BROADIMAGE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / THECELEBRITYFINDER/MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Nakon toga je Vergara navodno tražila da naprave i dodatne radove, uključujući i stavljanje žbuke, koja se trebala nabaviti iz malog, ruralnog grada u Ujedinjenom Kraljevstvu, uklanjanje stražnjih stepenica i mnoge druge stvari. Ona je sve to vrijeme, kažu, obećavala da će osobno osigurati da njihova tvrtka bude u cijelosti plaćena za sav svoj rad po završetku projekta.

Uz sve to tvrde kako se Vergara nikada nije žalila na kvalitetu izvođenja radova te da ih je redovito posjećivala u kući dok se preuređivalo. Ono što joj dodatno zamjeraju je i to da je Vergara imala agresivne ispade kao i da je ponižavala, ismijavala, uznemiravala i pokušavala zastrašiti njihove zaposlenike.

Stvari su eskalirale u listopadu 2023. kada je RCH tvrdio da je Vergara unajmila odvjetnika da maltretira zaposlenike u njihovoj tvrtki neosnovanim optužbama za nedjela i prijeteći sudskim sporom.