u saint laurent odjeći

U novom Almodóvarovom filmu vidjet ćemo Pedra Pascala i Ethana Hawkea kao gej kauboje

13.04.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Kultni španjolski redatelj Pedro Almodóvar vraća se u velikom stilu na ovogodišnji filmski festival u Cannesu s filmom o kojem se već neko vrijeme govori

Almodóvarov queer western Strange Way of Life zasigurno će podići puno medijske prašine budući da je riječ o prvom filmu nagrađivanog redatelja nakon dugo vremena, zbog škakljive tematike, a i jer je on oduvijek želio snimiti takav film.

Naime, španjolski redatelj je prije nego je Ang Lee snimio kultni 'Brokeback Mountain', bio prvi izbor za taj film. No, on na kraju nije angažiran i umjesto njega film je režirao Lee ostvarivši veliki uspjeh.

Sad je okupio i dva vrsna glumca, hvaljenog Pedra Pascala i iskusnog Ethana Hawkea.

Zanimljivost ovog filma je i u tome da je Ethan Hawke tek drugi Amerikanac koji je radio s Pedrom Almodóvarom - prvi je Peter Koyote, a ovo je i drugi film koji je Pedro Almodóvar snimio na engleskom jeziku nakon 'The Human Voice' s Tildom Swinton iz 2020. godine.

Kako je najavljeno, ovaj film kratkog formata stiže na Cannes tijekom svibnja ove godine i nakon toga kreće u kinodistribuciju.

Almodóvar je film snimao na lokacijama u Almeriji, a za produkciju je zadužena modna kuća Saint Laurent.

Uz Ethana Hawkea i Pedra Pascala, u ovoj su priči Manu Ríos, Sara Sálamo, Pedro Casablanc, Jason Fernández, George Steane i José Condessa. Anthony Vaccarello, kreativni direktor francuske tvrtke Saint Laurent, zadužen je za dizajn odjeće i modnih dodataka koji se mogu vidjeti na ekranu. Ova francuska modna kuća već je nekoliko godina uključena u filmske projekte, a već 2020. udružila se s redateljem Gasparom Noéom kako bi razvila horor priču u kojoj glumi Charlotte Gainsbourg 'Lux Aeterna'.